ATP lanceert strategisch plan ‘OneVision’ | ATP-tour

De ATP heeft de Phase One-goedkeuring aangekondigd van ‘OneVision’, een strategisch transformatieplan voor de lange termijn dat is ontworpen om tennis vanaf 2023 naar nieuwe hoogten te brengen.

Met tennis met meer dan een miljard wereldwijde tennisfans, een opkomende generatie supersterspelers en een contentaanbod dat perfect geschikt is voor het digitale tijdperk, legt OneVision een solide basis voor de toekomstige groei van de sport.

Het ambitieuze plan, dat sinds 2020 door ATP-leiders wordt ontwikkeld, introduceert een baanbrekende reeks hervormingen in de ATP Tour, het verminderen van fragmentatie, het op één lijn brengen van de belangen tussen spelers en toernooien en het herpositioneren van tennis binnen het competitieve entertainmentlandschap. OneVision bestaat uit twee onafhankelijke fasen en draait om drie kernprincipes: eenheid stimuleren, de ervaring van fans verbeteren en schaalbare groeimogelijkheden benutten in media, data, inhoud en technologie.

Andrea Gaudenzi, ATP-voorzitter, zei: “Onze sport heeft een enorm voordeel en staat aan de vooravond van een nieuw tijdperk van groei. Om ons potentieel te vervullen, moeten we verenigd zijn, nieuwe groeimogelijkheden nastreven en ons concentreren op wat het belangrijkst is: de fans. OneVision geeft ons een plan om precies dat te doen. De lancering vertegenwoordigt een baanbrekend moment voor de Tour en een enorme collectieve inspanning in onze sport. Ik ben ongelooflijk opgewonden voor wat komen gaat.”

De goedkeuring van Phase One door de ATP Board markeert een belangrijke mijlpaal voor de ATP Tour. Het is het resultaat van meer dan twee jaar uitgebreid overleg met het ATP-bestuur, de spelers- en toernooiraden en de ATP-adviesraad van industrie-experts uit de media en technologie. Het wordt vanaf januari 2023 in gebruik genomen en introduceert belangrijke hervormingen en baanbrekende voordelen.

Voor het eerst in de geschiedenis van de ATP Tour zullen gecontroleerde toernooifinanciën spelers volledige transparantie bieden over de economie van toernooien. Tegelijkertijd zal een baanbrekende 50/50 winstdelingsformule de belangen van spelers en toernooien op één lijn brengen om het spel als partners in succes te laten groeien.

Door de uitbreiding van verschillende ATP Masters 1000-evenementen, zal de Tour het hele seizoen meer premium actie voor fans en meer verdienmogelijkheden voor spelers bieden. Vijf extra toernooien op het hoogste niveau zullen de komende seizoenen groeien van achtdaagse (56 Draw) naar 12-daagse (96 Draw) evenementen, in lijn met het BNP Paribas Open in Indian Wells en het Miami Open gepresenteerd door Itau:

– Mutua Madrid Open (vanaf 2023)
– Internazionali BNL d’Italia (Rome, vanaf 2023)
– Rolex Shanghai Masters (vanaf 2023)
– National Bank Open gepresenteerd door Rogers (Canada, vanaf 2025)
– Western & Southern Open (Cincinnati, vanaf 2025)

Bekijk de volledige ATP Tour-kalender van 2023

Deze uitbreiding zal op zijn beurt een onmiddellijke verbetering opleveren op het Masters 1000-niveau, waarbij het prijzengeld op de vijf uitgebreide topevenementen tussen 2022 en 2025 met meer dan 35 procent zal toenemen. op korte termijn en zal nu worden verdeeld onder de Top 30 spelers (was 12). Bovendien heeft een gloednieuw element van winstdeling op basis van de financiële prestaties van de toernooien het potentieel om meer dan 140 spelers financiële steun te bieden.

Ook zullen vanaf 2023 nieuwe toernooicategorieovereenkomsten voor ATP Masters 1000- en ATP 500-toernooien van kracht worden om de Tour op lange termijn stabiel te houden en grote investeringen in de sport mogelijk te maken, terwijl alle evenementnormen voor spelers, media en fans worden verhoogd.

Door de aggregatie van mediarechten voor toernooien in ATP Media, de verkoop-, productie- en distributietak van de ATP, en het onlangs opgerichte Tennis Data Innovations, een entiteit die zich volledig toelegt op de professionele exploitatie van gegevens, zal de Tour een verbeterde geïntegreerde ervaring bieden voor liefhebbers wereldwijd. Belangrijk is dat dit grote groeimogelijkheden biedt in media en data, twee zeer schaalbare inkomstenstromen. Door de digitale transformatie te omarmen, wordt de Tour ook niet meer te veel afhankelijk van ticketing, een gezamenlijke stap die in veel andere grote sporten wordt gezien.

Ten slotte zal OneVision een nieuw tijdperk van corporate governance en professionele besluitvorming inluiden, door middel van een uitgebreide en geherstructureerde samenstelling van de ATP-raad, naast nieuwe checks and balances om te beschermen tegen belangenconflicten.

De ontwikkeling van fase twee van OneVision is momenteel aan de gang, met de visie om een ​​uniforme bestuursstructuur en een operationeel model voor de bredere sport te creëren, belangrijke synergieën te benutten en meer ondersteuning te bieden voor lagere niveaus van tennis door middel van incrementele groei.

De ontwikkeling van fase twee blijft een collectieve inspanning van de tennisverenigingen, de ATP, WTA, ITF, Australian Open, Roland-Garros, Wimbledon en de US Open. Recente samenwerking heeft bemoedigende resultaten opgeleverd, waaronder de aankondiging van een gezamenlijke Netflix-serie, een collectieve reactie op de wereldwijde pandemie, meer consistentie en afstemming tussen regels en format, evenals gecoördineerde fondsenwervingsinitiatieven. De overweldigende steun van vooraanstaande experts uit de sector, samen met de uitdagingen op het gebied van besluitvorming over complexe kwesties als gevolg van de huidige versnippering, hebben de grote kans die het samenbrengen van de bredere sport met zich meebrengt, nog eens extra benadrukt.

Ontdek de details en voordelen van OneVision

Leave a Comment