Bank of Hope LPGA Match Play Ronde van 16 Match Recaps | LPGA

Andrea Lee (48) verslaat. Caroline Masson (32), 2 en 1

Beide Andrea Lee en Caroline Masson kwam ongeslagen naar de Ronde van 16. Echter, aangezien Masson zojuist nr. 1 zaad Minjee Lee Op de laatste dag van het groepsspel leek het momentum zwaar in haar voordeel te zijn. Meteen uit de poort baande Masson zich een weg naar een vroege 2-up voorsprong en won de eerste hole met een par en de derde hole met een birdie. Maar Lee zou niet zomaar gaan liggen. Na het winnen van de vierde hole met een birdie, zonk Lee er nog een op de vijfde om de wedstrijd gelijk te trekken, en voegde er nog een toe op de zevende om 1 omhoog te gaan.

Masson bracht de zaken weer in evenwicht met een par op de tiende, maar Lee hernam de leiding op de 13e met een par. Een andere par van Masson zorgde opnieuw voor een vierkant van de wedstrijd met nog drie te spelen. Lee maakte uiteindelijk back-to-back pars om de 16e en 17e te winnen en versloeg Masson, 2 en 1, om door te gaan naar de kwartfinales.

“Ik maakte een bogey op mijn eerste hole, dus niet de beste start, maar ik maakte vier birdies op rij”, zei Lee. “Sommige van de holes op de achterste negen zijn een beetje moeilijker met de locatie van de holes en proberen de opruimpunten over de gevaren te krijgen. Vijftien was een lastige hole en ik maakte een fout. Caro schoot het in het strafschopgebied en ik volgde mijn voorbeeld. Dat is zeker niet iets dat je wilt doen als je op veilig wilt spelen. Dus ik verloor dat gat, maar ik bleef heel geduldig. Er waren nog drie holes over en net 16, 17 gepareerd, en gelukkig was dat goed genoeg. Caro was een geweldige tegenstander vandaag, dus het was een zware wedstrijd.”

Jenny Shin (38) verslaat. Annie Park (54), 2 en 1

Inwoner van Las Vegas Jenny Shin hield de dobbelstenen aan het rollen op zaterdag bij de Bank of Hope LPGA Match-Play gepresenteerd door MGM Rewards met een overwinning op nr. 54 zaad Annie Park. Shin kwam vroeg uitzwaaien en won vijf van de eerste acht holes, maar Park deinsde niet terug. Ze maakte een adelaar op No. 9 en een birdie op nr. 11 om terug te komen naar 3 down, en vervolgens back-to-back birdies op 15 en 16 te kaarden, waardoor Shin 1 over bleef met twee om te spelen. Ondanks de moedige inspanning van Park, was er slechts een par van Shin nodig op de lastige par-3 17e om de wedstrijd, 2 en 1 af te sluiten. Ze ging door naar de kwartfinales met een 3-0-1 record.

“Beter dan vorig jaar”, zei Shin, die verloor van Eun-Hee Ji in de Ronde van 16 in 2021. “Ik heb genoeg matchplay gespeeld waarbij 5-up niet echt iets betekent, vooral als ik vooraan in de rij sta. . Ik wist dat ze terug zou vechten. Ze is hier niet voor niets gekomen. Ik heb mijn best gedaan. Ik worstelde een beetje met mijn schoten tegen het einde. Ik moest nogal wat par-saves maken, maar ik verloor geen schoten, dus daar ben ik best blij mee.”

Lilia Vu (51) def. Allisen Corpuz (62), 4 en 3

Epson Tour afgestudeerd Lilia Vu en LPGA Tour rookie Allison Corpuz zijn misschien vrienden van de golfbaan, maar er werd geen genade getoond in hun Ronde van 16-wedstrijd op zaterdag in de Bank of Hope LPGA Match-Play gepresenteerd door MGM Rewards. Nadat het paar op de eerste drie holes overeenkomende pars had gekaard, ging Vu 1 omhoog met een birdie op de 4e, kwam naar 2 met nog een birdie op de 6e en breidde haar voorsprong uit naar 3 na het winnen van de achtste hole met een par. Corpuz kreeg een hole terug met een birdie op de par-5 negende, maar Vu won holes 11 en 12 met pars om 4 omhoog te gaan, en eindigde de wedstrijd uiteindelijk op 15 met een par om 4 en 3 te winnen.

“Ik denk dat het 79 graden was toen we afstaken. Niet helemaal mijn weer in Californië, maar het was beter dan de afgelopen dagen’, zei Vu over de mildere omstandigheden op zaterdag. “Ik voelde me vanmorgen niet helemaal uitgerust, dus ik probeerde me op één ding tegelijk te concentreren, niet op mezelf vooruit te lopen. (Allisen en ik) zijn redelijk goede vrienden. We speelden een paar weken geleden in LA, dus het was leuk om weer met haar te spelen en bij te praten. Ik denk dat het zeker vriendelijker was dan de andere wedstrijden die ik deze week had.”

Ayaka Furue (10) def. Paula Reto (58), 2 en 1

Spelen voor par was alles nr. 10 zaden Ayaka Furue moest doen om nr. 58 zaad Paula Reto, 2 en 1, en gaan door naar de kwartfinales. De Japanse rookie maakte 12 pars over 17 holes, nam de leiding op de tweede hole en gaf die nooit meer op. Met de nadruk op “terugbrengen naar het focusgedeelte van mijn spel”, een tactiek die ze de hele week heeft gebruikt, vocht Furue door een aantal worstelingen op het grootste deel van de achterste negen. Dit is waar haar paren belangrijk werden. Nadat Reto op de 10e met een par terug op 1 stond, maakten zij en Furue de volgende drie holes gelijk. Ayaka pareerde vervolgens No. 14 om haar 2-up voorsprong te herwinnen en gaf het nooit meer terug.

“Ik gaf mezelf veel birdie-kansen, dus het was wachten tot er een viel, maar ik bleef maar pars krijgen”, zei ze. “Het is vrij belangrijk om die par-saves hier te maken en ik kon er een paar haken op weg naar binnen.”

Jodi Ewart Shadoff (50) verslaat. Tiffany Chan (63), 4 en 3

De wekker van vijf uur op zaterdagochtend was een beetje een schok voor Jodi Ewart Shadoffdie afstak tegen Tiffany Chan om 8:10 uur voor hun Ronde van 16-wedstrijd. Als ze vermoeid was, was dat echter niet te zien. In feite is de nr. 50 zaad verliet de baan vroeg voor de vierde dag op rij en versloeg Chan 4 en 3.

De twee golfers vochten heen en weer op de voorste negen, met Chan 1 tot en met 7, totdat Ewart Shadoff het momentum verschoof en een adelaar op de par-5 negende kaartte. Vanaf dat moment was consistentie in het spel en een “midden op de green, midden van de fairway”-mentaliteit alles wat ze nodig had om haar tegenstander te verslaan en de moeilijke negen van Shadow Creek te verslaan.

“Ik heb vandaag veel pars gemaakt en ik denk dat de pars hier redelijk goed scoren. Ze lijken veel holes te winnen. Ik had niet echt veel kansen bij birdie vandaag’, zei ze. “Ik had het gevoel dat de baan misschien een beetje moeilijker speelde, moeilijkere pinlocaties, en dus bleef ik gewoon geduldig.”

Madelene Sagstrom (12) verslaat. Emma Talley (60), 4 en 2

Met een birdie op de par-4 eerste hole, Zweden’s Madelene Sagstrom had meteen het voordeel in haar Round-of-16-wedstrijd met Emma Talley. Sagstrom, een tweevoudig speler van de Europese Solheim Cup, stond nooit achter in haar 4-en-2 overwinning op Talley, hoewel de Kentuckian de wedstrijd door vier holes gelijkspelde. Sagstrom maakte vervolgens een birdie op de par-3 vijfde om een ​​1-up voorsprong te heroveren en Talley nooit meer terug in de wedstrijd te laten, en ging door naar de kwartfinales met een match-winnende birdie op de par-5 16e hole.

“Ik heb niet al te veel fouten gemaakt, en ik denk dat dat is wat je moet doen als de golfbaan zwaar is en als je langzaam maar zeker momentum probeert op te bouwen”, zei Sagstrom, nu 4-0- 0 voor het evenement. “Ik probeerde het een beetje, ik liet haar eerst de fouten maken en hopelijk niet ik. Maakte een paar birdies, kreeg de bal aan het rollen op de eerste en dat soort dingen, maar het is solide. Par is hier goed.”

Eun-Hee Ji (36) verslaat. Hye-Jin Choi (20), 2 en 1

In een heen-en-weer wedstrijd tussen twee Koreaanse ‘zussen’, kampioen van de US Women’s Open 2009 Eun-Hee Ji overleefde Hye-Jin Choi voor een 2-en-1 overwinning. Ji nam een ​​1-up voorsprong met tweemaal birdies op de eerste negen holes, maar het was Choi, een 2022 LPGA Tour-rookie, die een 1-up voorsprong had bij de turn nadat ze een birdie maakte op de par-vijf negende. Ji won de volgende drie holes, met een birdie op nr. 12 waardoor ze een 2-up voorsprong kreeg. Choi bracht de wedstrijd opnieuw in evenwicht met overwinningen op 13 en 15, waarmee hij een confrontatie van drie holes opzette voor een plaats in de kwartfinales.

Uiteindelijk had Ji maar twee holes nodig om de overwinning veilig te stellen en een starttijd in de middag. Ze maakte een birdie op de par-4 16e om 1 omhoog te gaan en pakte de overwinning met een par op nr. 17 en bereikte voor het tweede jaar op rij de kwartfinales.

“Ik voel me echt opgewonden. Ik heb niet het gevoel (ik had) het vanmorgen erg goed; eigenlijk raakte ik het beter dan gisteren, dus ik probeer agressiever te zijn met mijn spel, “zei Ji. “En Hye-Jin speelde best goed, vooral met haar putter, dus ik had een beetje druk op me.”

Gemma Dryburgh (8) def. Moriya Jutanugarn (24), 22 holes

Schotland’s Gemma Dryburgh leek gemakkelijk controle te hebben over haar Round-of-16-wedstrijd met Thailand’s Moriya Jutanugarn, met een 3-up voorsprong door 13 holes. Maar zoals zo vaak gebeurt in matchplay, veranderde die machtsdynamiek snel. Jutanugarn won vier van de laatste vijf holes en scoorde een birdie op nr. 18 om de wedstrijd gelijk te trekken en het paar terug te sturen naar nr. 10 voor de enige play-off van de ochtendronde.

Vier holes later zette Dryburgh haar magische run voort in Las Vegas, waarbij ze een lange birdieputt van de green op nr. 13 om de overwinning veilig te stellen. Dryburgh was ter plaatse als de eerste plaatsvervanger en boekte pas dinsdagavond laat haar plek in het veld Anna Nordqvist trok zich terug.

“Geweldig golf van ons beiden”, zei Dryburgh, die op zoek is naar haar eerste LPGA Tour-overwinning. “Ik hoopte eerder klaar te zijn, maar ik ben blij dat het gelukt is. Het waren in ieder geval nog maar vier extra holes. Ik dacht dat we nog meer zouden gaan.”

Leave a Comment