Best geplaatste Lincoln-Sudbury Girls’ Tennis verslaat Acton-Boxborough en bereikt de halve finales van Division 1

“Ik verloor eigenlijk mijn eerste twee tegen AB, ook al won het team, dus vandaag kwam ik binnen en wilde heel graag winnen.”

Maar voor assistent-coach Pam Durniak is het verslaan van AB (11-5) en het doorstoten naar de halve finales niet het einde, maar een nieuwe stap in de reis.

“Morgen is het weer aan het werk”, zei Durniak over de mentaliteit van het team die vooruitgaat. “We blijven aan dezelfde dingen werken en behouden dezelfde positieve instelling.

Voor de 15-0 Warriors is een positieve houding gedurende de hele wedstrijd alles, een constante voor coach Danielle Orgles-Monteith, die de wedstrijd van maandag niet kon bijwonen.

“Het ene ding [Orgles-Monteith] benadrukt is om altijd positief te zijn, “zei Swire. “Het is om onszelf niet naar beneden te halen en gefocust te blijven op onze eigen games.”

Voorafgaand aan de overwinning van Swire op nr. 1, haar zus, Lia, een eerstejaarsstudent, domineerde bij de derde singles 6-0, 6-0 om het eerste punt van de wedstrijd te verdienen. Toen won Ella Chase op de tweede honkslag, 6-2, 6-3.

Vijf minuten later pakte de tandem van Carly Heslop en Arianna Xie de overwinning met een 6-4, 6-4 overwinning bij het eerste dubbelspel.

Vooruit, de nr. 1-gerangschikte Warriors zijn klaar om zichzelf te bewijzen en de staat te laten zien waarom ze het beste zaad hebben verdiend.

“Ik ben zo gemotiveerd nu,” zei Swire. “Ik ben klaar om te vertegenwoordigen in de halve finale en het wordt speciaal.”

Staat Divisie 4

Wareham 4, Cohasset 1 — De Vikingen die voorbij waren gestuiterd, waren back-to-back tijden uit het toernooi geslagen naar Cohasset. De Vikingen zouden het geen derde keer laten gebeuren.

Na een val met 3-2 in de halve finales van Division 3 South 2021, en met dezelfde score in de kwartfinales van 2019, behaalden de als tweede geplaatste Vikings een 4-1 overwinning in de kwartfinales van de staat Division 4. De Vikings (24-0) gaan voor het eerst in de geschiedenis van het programma door naar de halve finales en nemen het op tegen nr. 6 Manchester-Essex op woensdag (TBA).

“De kinderen overtroffen mijn verwachtingen”, zei Wareham-coach Geoff Swett. “Om te zeggen dat ik trots op ze ben, zou een understatement zijn.”

Senior Julianna L’Homme wreekte haar verlies van vorig seizoen op het derde honk en won met 6-2, 6-3. De linkshandige L’Homme controleerde de wedstrijd met haar accurate opslag.

“Tijdens het seizoen is haar service aanzienlijk verbeterd”, zei Swett. “Ze heeft een uitstekende topspin backhand. Dat zie je niet vaak bij tennis op de middelbare school. Ze slaat het met vertrouwen.”

Senior Brooklyn Bindas won met 6-0, 6-2 bij de eerste honkslagen. Ongeslagen tijdens het seizoen, heeft Bindas het hele seizoen niet meer dan drie wedstrijden verloren.

“Overheersing begint het niet te beschrijven,” zei Swett.

Divisie 2 Staat

Masconomet 4, Westwood 1 — Met een sweep in het enkelspel verdiende Masco (18-0) als vierde geplaatste zijn eerste trip naar de halve finales en een wedstrijd tegen Scituate met de hoogste geplaatsten na de overwinning in de kwartfinale.

Junior Kendall Skulley, spelend met een afgemeten benadering, won met 6-1, 6-0 bij de eerste honkslagen. Haar zus Teagan, een eerstejaarsstudent, won met 6-4, 6-1 op nr. 2.

“Teagan is extreem krachtig en lang”, zei Masconomet-coach Kathy Chen Farnham. ‘Ze heeft een geweldige service en als die aan is, is ze zo krachtig. Ze heeft een sterk spel, speelt diep en kan van hoek tot hoek bewegen.”

“Ze zijn erg spannend, stabiel aan de top”, zei Chen Farnham van de Skulley-zussen. “Ze krijgen de klus geklaard en er is geen drama – dat is geweldig leiderschap.”

Junior Nina Klink won met 6-0, 6-1 bij het derde honk, met een vlaag van diepe schoten om de wedstrijd te beheersen.

“Als mensen naar Nina kijken, denken ze dat ze de nummer één kan worden”, zegt Chen Farnham. “Dit is het sterkste team dat Masconomet ooit heeft gehad. We hebben nog nooit een team gehad met zoveel talent.”

Met een sterke finish in het enkelspel verdienden de Lynnfield-jongens hun ticket naar de halve finales van de staat.LYNNFIELD ATLETIEK

Tennis jongens

Lynnfield 5, West Bridgewater 0 — Met een sterke finish in het enkelspel kwamen de als tweede geplaatste Pioneers voorbij nr. 7 West Bridgewater 5-0 in een kwartfinale, waarmee hij een reis naar de halve finale van woensdag tegen Cohasset verdiende.

“Alle drie mijn singles-spelers liepen in het begin achter in hun wedstrijden”, zei Lynnfield-coach Joe Dunn. “Ze moesten op het hoogste niveau spelen om deze jongens te verslaan en dat hebben ze gedaan.”

Senior co-kapitein Harrison Luba vocht naar een 4-6, 7-6 (7-3) overwinning en bij de tweede singles kruiste tweedejaars Dan Levin na een rotsachtig begin een 6-4, 6-0 overwinning.

Eerstejaarsstudent Shea McCarthy gebruikte het sterke basisspel om zich te vertalen in agressieve volleys aan het net, waarmee hij een 7-5, 6-4 overwinning behaalde bij derde honkslagen.

“Shea speelde een van de beste wedstrijden die hij ooit heeft gespeeld,” zei Dunn. “Hij keerde terug, ging naar het net en passeerde hem. Hij speelde agressief tennis, ik ben echt trots op zijn prestatie.”

Lacrosse voor meisjes

Divisie 2 Staat

Masconomet 13, Scituate 10 — Emerson Clark overtrof 100 goals om nummer 1 te worden. 8 Masconomet (17-6) naar een overwinning in de tweede ronde tegen de bezoekende nr. 9 matrozen. Maggie Sturgis droeg ook twee doelpunten en twee assists bij.

Divisie 4 Staat

Nantucket 9, Ipswich 4 — Tweedejaarsstudent Bailey Lower scoorde vier doelpunten en drie assists om de als vierde geplaatste Whalers (19-4) te versnellen naar hun eerste kwartfinalezege in de programmageschiedenis tegen de bezoekende nummer twee. 5 tijgers. Emerson Pekarcik maakte ook drie doelpunten.

“Het was een complete teamprestatie”, zei Nantucket-coach Jami Lower. “Ze erkennen de kans die ze hebben om programmageschiedenis te schrijven – en hebben het voor elkaar gekregen.”

Nantucket speelt later deze week in een halve finale tegen de winnaar van de wedstrijd Manchester Essex/Mount Graylock van woensdag.

Cam Kerry en Vitoria Poejo hebben bijgedragen aan dit verhaal. Om scores te melden, bel 617-929-2860/3235 of e-mail hssports@globe.com.

Leave a Comment