Brooke Henderson verslaat Lindsey Weaver-Wright in play-off en wint ShopRite LPGA Classic

GALLOWAY TOWNSHIP, NJ — Brooke Henderson sloot een jaar geleden af ​​met een 7-under 64 in de ShopRite LPGA Classic en eindigde als tweede.

De 24-jarige uit Canada evenaarde die prestatie in de laatste ronde van het evenement dit jaar, en ze had nog werk te doen. Deze keer kreeg ze de klus zondag geklaard na het overwinnen van een 4-schots achterstand.

Henderson won de eerste play-off hole om Lindsey Weaver-Wright te verslaan voor haar 11e tourzege en eerste dit jaar.

“Ik probeerde gewoon naar beneden te gaan en te zien wat er gebeurt,” zei Henderson. “Ik dacht niet – ik bedoel, ik dacht dat de overwinning een mogelijkheid was, maar er zijn veel echt getalenteerde spelers voor me en ik denk dat ik 4 schoten achter stond aan het begin van de dag.

“Ik wist dat er een beetje magie voor nodig was, en ik ben gewoon heel blij dat ik hier naast de trofee zit.”

De echte magie was haar tweede schot in de play-off op de par-5 nr. 18 in het Seaview Hotel en Golf Club. Ze raakte een 7-hout van 193 meter binnen 10 voet. Ze had dezelfde knuppel gebruikt om een ​​adelaar op te zetten op nr. 9 eerder op de dag.

Weaver-Wright, een 28-jarige Amerikaan die nog steeds op zoek is naar haar eerste tourzege, dwong de play-off af met birdies op vier van de laatste zes holes, waaronder een lange op nr. 17 en een 10-voeter op de par-5 laatste hole voor een 65.

Weaver-Wright vond de fairway in de play-off, maar haar tweede schot was kort voor de green. Haar derde schot belandde op ongeveer dezelfde afstand van de hole als die van Henderson, maar ze was weg. Ze miste haar birdieputt en Henderson stond op nummer 1 in de rangschikking. 11 in de wereld, had geen druk om de adelaar te laten winnen om $ 262.500 in de wacht te slepen.

“Ik heb altijd van een overwinning gehouden en heb nooit geprobeerd ze als vanzelfsprekend te beschouwen, maar met de pandemie in 2020 speelde ik slechts 10 evenementen en ik denk dat ik zes top-10’s had, maar geen overwinning”, zei Henderson. “Dus dat was een beetje een – het schudde het vertrouwen een beetje.”

Henderson, die dit jaar als tweede eindigde in het openingsevenement op tournee, lijkt haar vertrouwen terug te hebben.

Hoewel teleurgesteld werd Weaver-Wright deze week aangemoedigd door haar optreden.

“Het is alles, vooral omdat ik dit jaar niet zo geweldig heb gespeeld”, zei ze. “Ik bedoel, solo tweede, mijn beste resultaat ooit op de LPGA. Het is mijn vijfde jaar hier. Alsof het een enorme mijlpaal voor mij is. Ik heb nu gewoon zin in de zomer.”

Henderson, wiens laatste overwinning in 2021 in Los Angeles was, ging naar de leiding met een korte birdie op nummer 1. 12. Ze bleef daar tot Weaver-Wright de 17e een birdie maakte.

Henderson, die in de groep voor haar speelde, bereikte de par-5 laatste hole in twee en bleef achter bij haar eagle-putt om de birdie-range binnen te halen.

Weaver-Wright evenaarde de birdie ondanks het missen van de fairway en zonk een 10-voeter.

Jodi Ewart Shadoff uit Engeland maakte een adelaar op de laatste hole om een ​​schot achter de leiders af te maken op 11 onder. Ze schoot 67.

“Ik heb het gevoel dat ik mijn emoties heb kunnen beheersen terwijl ik in de strijd was, en gewoon een heel goede ervaring om de rest van het seizoen in te gaan”, zei de 34-jarige die nog nooit op de tour heeft gewonnen.

Nee. 4 Lydia Ko maakte ook een birdie op de laatste hole en eindigde op een gedeelde vierde plaats met Albane Valenzuela, een Zwitserse inwoner en voormalig Stanford-ster die op zoek was naar haar eerste LPGA-overwinning. Ze schoten allebei 67’s.

Brittany Lincicome, die in september moet bevallen van haar tweede kind, werd gedeeld zesde met Marina Alex uit New Jersey en Nasa Hataoka, die beiden onlangs wonnen in Californië. Lincicome en Alex schoten 67s, een slag beter dan Hataoka, die op de eerste vijf holes opende met vier birdies om een ​​vroege 2-shot voorsprong te nemen.

“Als derde eindigen omdat je zeven maanden zwanger bent, hier gewoon aan het strijden zijn, in de strijd zijn, betekent de wereld”, zei de 36-jarige Lincicome, die sinds 2018 niet meer heeft gewonnen. “Het is cool om hier met jullie te praten weer. Dat heb ik al een tijdje niet meer gedaan.’

Titelverdediger Celine Boutier van Frankrijk schoot een 63 om in een groep op 8 onder te eindigen.

Frida Kinhult uit Zweden begon de laatste ronde op 9 onder met een 1-shot voorsprong op mede-niet-winnaar Lauren Coughlin. Beiden hadden het moeilijk, waarbij Coughlin een 72 schoot om op 7 onder te eindigen en Kinhult op 5 onder na een 75.

De regen van de nacht doordrenkte de baan dicht bij Atlantic City en maakte de greens erg ontvankelijk, wat het scoren hielp.

.

Leave a Comment