Collins slaat Halep knock-out; Badosa gaat door naar Rome Ronde van 16

De nummer 7 Danielle Collins uit de Verenigde Staten reed woensdagavond met 7-6(1) en 6-3 langs voormalig wereldkampioen Simona Halep uit Roemenië in de tweede ronde van de Internazionali BNL d’Italia.

2022 Australian Open-finalist Collins verbeterde tot 2-1 in zijn leven tegen de voormalige Rome-kampioen Halep na iets meer dan twee uur spelen. Dit markeert Collins’ eerste reis naar de Rome Round of 16 na twee eerdere verliezen in de tweede ronde.

Woorden van de winnaar: “Simona is iemand waar ik al heel lang naar opkijk, iemand die ik echt bewonder als deelnemer, als atleet”, zei Collins na haar overwinning. “Ik had het gevoel dat vandaag in mijn voordeel werkte, omdat ik haar spel zo goed ken door veel te kijken.

“Ik moest naar buiten komen en heel agressief spelen en tegelijkertijd consistent zijn, want ze is meedogenloos, ze krijgt alles terug. Ik moest gewoon heel geduldig zijn. Er waren tijden dat ik een beetje op en neer ging met mijn opslag, dus Ik heb wat aanpassingen gedaan en gewoon geprobeerd niet te streng voor mezelf te zijn.”

Voormalig kampioen afgezet: Halep bereikte drie keer de finale van Internazionali BNL d’Italia en eindigde als runner-up van Elina Svitolina in 2017 en 2018 voordat hij uiteindelijk de titel won in 2020.

Collins liet zich echter niet tegenhouden door het uitmuntende record van haar tegenstander in Rome om 38 winnaars in de wedstrijd te verslaan, meer dan het driedubbele van Halep’s totaal van 12. De 24 winnaars van Collins in de openingsset zijn het hoogste aantal winnaars in een set door een speler. zo ver deze week.

Collins ging regelmatig voor gewaagde returns en werd beloond met zes servicebreaks van negen breakpoints. De Amerikaan won 60 procent van de punten bij het retourneren van de tweede service van Halep.

Verhaal van de wedstrijd: De krakende returns van Collins gingen in tegen de voetsnelheid en gravelbaan van Halep, en de spelers zaten het grootste deel van de eerste set in een patstelling, waarbij ze drie keer pauzes wisselden.

Maar nadat Collins uit liefde Halep brak voor 6-6 nam de Amerikaan het heft in handen door met agressief spel de tiebreak te domineren. Collins claimde de laatste vier punten van de breaker om de voorsprong van één set te behalen.

Na het laten vallen van de eerste set van 81 minuten kwam Halep in de tweede set al snel met 4-0 achter. Collins was niet in staat om de wedstrijd uit te serveren op 5-2, maar ze sloeg meer enorme rendementen en bereikte een dubbel matchpunt op de opslag van Halep op 5-3. Collins zette haar eerste kans om met een forehandwinner langs de lijn.

All-American clash volgende: Collins zal nu haar eerste ontmoeting met landgenote Amanda Anisimova in de Ronde van 16 betwisten. Anisimova verstoorde eerder op woensdag No.12 zaad Belinda Bencic.

“[Anisimova] is een echt agressieve speler, ik heb het gevoel dat we wat overeenkomsten hebben in onze games”, zei Collins. “Het zal interessant zijn om voor de eerste keer tegen elkaar te spelen.”

Badosa maakt winnend debuut: No.2 zaad Paula Badosa uit Spanje voegde zich bij Collins in de Ronde van 16 met een eigen avondoverwinning. Badosa deed er 1 uur en 17 minuten over om voorbij Wereld Nr.50 Aliaksandra Sasnovich 6-2, 6-1 te komen.

“Ik denk dat het moeilijker was dan de score, vooral de tweede set”, zei Badosa na afloop. “Ik denk dat ze haar niveau veel heeft verhoogd en ze ging er elke keer voor, heel agressief. Ik moest een stap meer doen en met meer intensiteit spelen, en ik denk dat ik het heel goed doe, vooral in de tweede set.”

Ondanks haar hoge plaatsing was dit Badosa’s eerste carrièrewedstrijd op de Internazionali BNL d’Italia. Na een bye in de eerste ronde kwam de nummer drie van de wereld triomfantelijk naar voren in haar toernooidebuut, met 17 winnaars en een succespercentage van 75 procent dat Sasnovich’ tweede service terugkreeg.

Na het opslaan van een breakpunt in de eerste game, barstte Badosa in tranen uit en sprong naar een 5-0-voorsprong. Vanaf dat moment werd het lastig, want Badosa zag vijf setpoints komen en gaan in dat spel, waardoor Sasnovich op het bord kwam.

Badosa miste nog twee setpoints toen Sasnovich brak voor 5-2. Maar Badosa kreeg een achtste setpoint in de volgende wedstrijd, die in het voordeel van de Spanjaard uitkwam toen Sasnovich een forehand miscue lang liet vliegen.

Ook Badosa had in de tweede set vier matchpunten nodig voordat ze zegevierde na opnieuw een lange forehand van Sasnovich. Sasnovich had zeven breakpunten in de wedstrijd, maar benutte slechts één van die kansen.

In de Ronde van 16 neemt Badosa het op tegen Daria Kasatkina, die woensdag Leylah Fernandez versloeg via een tiebreak in de derde set. Badosa won hun enige vorige ontmoeting, die op hardcourt plaatsvond in de halve finales van Sydney dit jaar.

“[Kasatkina] is altijd een taaie tegenstander, ze speelt erg goed”, zei Badosa. “Haar favoriete ondergrond is gravel, dus ik verwacht daar een zeer zware wedstrijd. Veel rally’s, maar ook fysiek een zware.”

.

Leave a Comment