De lieveling van de golfmedia wordt geconfronteerd met een ongewone hachelijke situatie: golf of tv?

Emilia Migliaccio heeft een lange weg afgelegd sinds haar tweede plaats bij de Augusta National Women’s Amateur 2021.

Getty Images

De eerste keer dat ik Emilia Migliaccio ontmoette, was zaterdag bij de tweede Augusta National Women’s Amateur ooit, en Migliaccio – toen een senior communicatiespecialist bij Wake Forest – legde de laatste hand aan het einde van een verhalenboek.

Na bijna een uur voor de laatste groepen te zijn geëindigd, keek Migliaccio toe hoe haar naam het klassement beklom, met haar geposte score van een respectabele top-10-finish naar de tweede plaats en uiteindelijk in een schokkend gelijkspel voor de leiding. Plots sloeg ze af in een play-off van één hole met de Japanse Tsubasa Kajitani, een tiener die nog steeds aan het bijkomen was van een dubbel bogey op 17-jarige leeftijd, voor een kans op de ANWA-kroon. Officieel viel de poging tegen. Migliaccio maakte een bogey op de eerste playoff-hole, verloor van Kajitani en eindigde als tweede in Augusta.

Toen ik terugliep naar de interviewruimte, nam ik aan dat ik net het einde van Migliaccio’s optreden van die dag zou meemaken. Ik had het fout.

Emilia Migliaccio, met haar moeder als caddie, was nog steeds een en al glimlach na het verliezen van de Augusta National Women's Amateur van Tsubasa Kajitani in een play-off.

Het andere indrukwekkende talent van de Augusta National Women’s amateur-runner-up

Door:

Michael BambergerEen paar minuten later verscheen Migliaccio opnieuw om met de verzamelde media te praten. Ze kreeg een handvol vragen en doordachte monologen. Uiteindelijk verschoof het gesprek naar haar toekomst en haar ogen lichtten op. Ze was opgewonden, vertelde ze aan een verslaggever, omdat ze van plan was professioneel te worden kort nadat het toernooi was afgelopen. Niet met de LPGA Tour, maar voor Golf Channel.

“Het draait allemaal om jou in de professionele sport”, zei Emilia destijds. “Ik heb zoveel meer te bieden en nog veel meer dingen waar ik van hou. Samenwerken is een groot deel van wat ik wil doen. Ik wil niet stressen over mijn backswing midden in de nacht. Ik weet niet hoe Bobby Jones deed wat hij deed, maar ik zou het graag willen weten.”

De laatste keer dat ik Emilia Migliaccio ontmoette, was er niet veel veranderd.

Het was maandagmiddag in Merion, en een paar reportersclubs waren neergedaald op de beroemde voor een preview-evenement met de Curtis Cup, het tweejaarlijkse golfevenement voor vrouwen waarbij de beste amateurs van het vrouwenspel in de Verenigde Staten het opnemen tegen die uit Groot-Brittannië en Ierland.

Migliaccio was er ook. Ze werd natuurlijk gevraagd om als speelster aanwezig te zijn – ze zal dit jaar een van de meest ervaren deelnemers zijn aan de Amerikaanse kant. Maar ze was er ook als lid van de media. Migliaccio doet dit jaar mee aan de Curtis Cup als lid van Golf Channel’s groeiende stal van on-course verslaggevers.

Het is een fascinerend raadsel voor een 23-jarige om te navigeren: getalenteerd genoeg om professioneel golf te spelen… of om het uit te zenden.

In de tijd sinds haar Augusta National Women’s Amateur-finish, heeft Migliaccio aan een groot aantal golfevenementen voor vrouwen gewerkt voor Golf Channel en heeft ze deelgenomen aan een handvol amateur-evenementen, waaronder de Curtis Cup in juni. Volgens een paar mensen rond vrouwengolf is er genoeg talent om professioneel te spelen. En volgens liefhebbers van golftelevisie genoeg voor een lange carrière voor de camera.

Emilia speelt een behendig zandschot vanuit een Augusta National-bunker.

Getty Images

Wat dat betekent voor Migliaccio is, nou, het is aan haar. En vanaf nu heeft ze een duidelijk antwoord: beide.

“Ik dacht eigenlijk dat het de perfecte mix was om competitief golf te spelen en in de golfindustrie te werken,” vertelde ze me. “Ik krijg nog steeds de drive en de motivatie om te oefenen en de ervaring om toernooien te spelen, maar dan kom ik ook in de werkende wereld en ervaar ik die kant van de dingen. Dus ik geniet echt van beide.”

Die twee werelden zijn dat natuurlijk niet volledig verschillend. Sporttelevisie past perfect bij voormalige atleten omdat het op vrijwel dezelfde manier is gestructureerd. Productieploegen vormen hechte teams, reizen rond vergelijkbare schema’s en natuurlijk is het onderwerp bekend.

“Ik hou van de voorbereiding. Je moet jezelf echt naar buiten brengen, vooral met live-tv, ‘zei Migliaccio. ‘Ik kan hier zitten en zeggen dat het 134 meter is tot de vlag. Maar als ik zeg, weet je, ik heb vanmorgen met hun coach gesproken, en ze zeiden: dezehet geeft gewoon een ander net geeft diepte aan het verhaal.

“Het is ook een team”, voegde ze eraan toe. “Bij de college-evenementen waar ik tot nu toe aan heb gewerkt, gaan we uit eten met iedereen van het uitzendpersoneel, en het is gewoon een goede tijd. Dus ik heb veel plezier gehad.”

Uiteindelijk, zegt Migliaccio, zou ze het geweldig vinden als haar werk een paar verschillende disciplines op zich zou nemen.

“Ik zie mezelf zeker aan de lucht werken”, zei Migliaccio. “Of dat nu als omroeper is of als stageverslaggever, ik hou van omroepen. Het is net als live verhalen vertellen. En dus vind ik het heerlijk om na te denken over, oké, wat de beste manier is om met het publiek te communiceren over wat ik de opname vertel of iets dergelijks, en probeer het beste inzicht te geven dat ik kan.’

Maar er is tijd voordat ze er volledig zal zijn. Als Migliaccio geen van de door haar gekozen beroepen beheerst, kan ze aan haar masterscriptie werken over de impact van zelfspraak op de prestaties van spelers. In de herfst wordt ze de oudere staatsman van het Wake Forest-golfteam en strijdt ze voor het vijfde jaar onder de Covid-vrijstelling van de NCAA.

Tussen werk, school en studie is het niet helemaal duidelijk wanneer Emilia Migliaccio de tijd vindt om te dromen. Maar het duurt maar een paar minuten om haar heen om te beseffen dat van al haar gaven, dat misschien wel de beste is.

“Steve Burkowski vertelde me dit eigenlijk, hij zei: ‘veelzijdigheid is alles.’ Dus ik blijf in golf, want dat is wat ik weet. Maar als ik gevraagd word om een ​​andere sport te doen, of iets anders te proberen, ga ik ervoor. Ik ga geen nee zeggen.”

James Colgan

Golf.com-editor

James Colgan is een assistent-editor bij GOLF en schrijft verhalen voor de website en het tijdschrift over een breed scala aan onderwerpen. Hij schrijft de Hot Mic, de wekelijkse mediakolom van GOLF, en gebruikt zijn uitzendervaring op de sociale media en videoplatforms van het merk. James, afgestudeerd aan de Syracuse University in 2019, en blijkbaar zijn golfspel, ontdooit nog steeds na vier jaar in de sneeuw, gedurende welke tijd hij zijn tanden sneed bij NFL Films, CBS News en Fox Sports. Voordat hij bij GOLF kwam, was James een caddy-beursontvanger (en scherpzinnige looper) op Long Island, waar hij vandaan komt.

Leave a Comment