DEREK LAWRENSON: Annika Sorenstam keert terug naar het toneel van haar foutloze US Open-triomf 26 jaar geleden

In de afgelopen 30 jaar waren Annika Sorenstam, Michelle Wie West en Nelly Korda de drie vrouwelijke golfers die de meest blijvende indruk op mij hebben achtergelaten. Alle drie komen deze week weer in het nieuws tijdens een baanbrekende editie van de US Open, die wordt gehouden in Pine Needles in North Carolina.

Sorenstam, nu 51, keert terug naar het toneel van misschien wel de grootste van haar 10 grote kampioenschapsoverwinningen, en een van de 10 beste prestaties van man of vrouw die ik heb mogen meemaken.

Het was 1996 en Greg Norman had net een voorsprong van zes schoten naar Nick Faldo geblazen tijdens de Masters.

Annika Sorenstam heeft drie US Open-titels gewonnen, maar heeft 14 jaar niet op het evenement gespeeld

Annika Sorenstam heeft drie US Open-titels gewonnen, maar heeft 14 jaar niet op het evenement gespeeld

Maar de Zweed liet zien hoe het moest en won met dezelfde marge met een optreden dat zo dicht bij foutloos was als elke golfer redelijkerwijs kan verwachten.

Ze miste amper een van de smalle fairways in 72 holes en haar ijzerspel was onberispelijk. Tigersque is wat het was, want ze voltooide een succesvolle verdediging.

Omdat er geen werelden meer te veroveren waren, ging Sorenstam vroeg met pensioen en had hij een gezin. Ze begon weer te spelen omdat haar twee kinderen, nu in hun vroege tienerjaren, haar alleen hadden zien winnen op YouTube.

Dus keerde ze terug en liep weg met de US Senior Open bij de eerste poging vorig jaar om een ​​vrijstelling voor deze week te verdienen.

De grootste Europese golfer aller tijden? Sorenstam moet op de shortlist staan.

Haar overwinning bij Pine Needs was de eerste keer dat een winnende prijs van $ 200.000 werd toegekend, op een totaal prijzengeld van $ 1,2 miljoen. Het toernooi gaat deze week een nieuw tijdperk in met de prijs van de winnaar die nu $ 1,8 miljoen bedraagt, na een stijging van $ 4,5 miljoen in het totale aantal tot $ 10 miljoen, omdat de sport de verloren tijd probeert in te halen als het gaat om een ​​eerlijkere behandeling van vrouwen.

Sorenstam won vorig jaar de Senior US Open, zodat ze dit jaar aan Pine Needles kan deelnemen

Sorenstam won vorig jaar de Senior US Open, zodat ze dit jaar aan Pine Needles kan deelnemen

Michelle Wie West is van plan om na het evenement van deze week afstand te doen van golf, ondanks dat ze slechts 32 . is

Michelle Wie West is van plan om na het evenement van deze week afstand te doen van golf, ondanks dat ze slechts 32 . is

Net als Sorenstam zal het uiterlijk van Wie West nostalgisch zijn, ook al is ze pas 32.

Na een carrière geteisterd door vreselijke blessures en twijfels op de greens, is ze van plan om na dit evenement een stap opzij te zetten.

Ze wist dat het spel afgelopen was toen haar pols zo zacht was na een toernooi dat ze haar eigen kind niet kon oppakken. Geen wonder dat ze denkt dat genoeg genoeg is.

Haar overwinning op de US Open in 2014 in Pinehurst – amper 10 minuten rijden van Pine Needles – zal worden beschouwd als haar beste prestatie.

Maar iedereen die in Hawaï was toen de toen 14-jarige op dezelfde tees speelde als de mannen in een PGA Tour-evenement, en slechts halverwege met een enkele slag, heeft het recht om te geloven dat mislukking de grotere glorie kan dragen

Nu is de vrouw die belast is met het leiden van de sport een andere statige figuur met een swing van vrijwel ongeëvenaarde gratie.

Nelly Korda, 23, speelt voor het eerst sinds ze in maart een bloedstolsel in haar arm kreeg

Nelly Korda, 23, speelt voor het eerst sinds ze in maart een bloedstolsel in haar arm kreeg

Korda speelt voor het eerst sinds ze in maart een bloedstolsel in haar arm kreeg, die volgde op een vervelende aanval van Covid in januari. Laten we hopen dat dit het einde is van haar kwalen en dat ze meer geluk heeft dan Wie West.

Het belooft dan ook een bijzondere gelegenheid te worden, te midden van de zandheuvels en dennennaalden waar Sorenstam eeuwenlang een optreden leverde.

Een droomduo in wording?

Ik weet dat er in 18 maanden veel kan veranderen, maar Europa heeft duidelijk een almachtige taak op hun handen als ze volgend jaar hun ongeslagen 30-jarige run op eigen bodem willen voortzetten in de Ryder Cup in Rome.

Op de PGA Tour op zondag zetten de dominante Amerikaanse twintigers hun greep op de wekelijkse prijzen voort, want de indrukwekkende Sam Burns pakte zijn derde titel van het seizoen op de Colonial Invitation in een play-off tegen de nummer 1 Scottie van de wereld. Scheffler, die op zoek was naar zijn vijfde.

Deze twee zijn beste vrienden en deelden een appartement toen ze opgroeiden. Nu delen ze de rijkdom van de eerste plaats en claimen ze dit jaar al bijna $ 18 miljoen tussen hen. Ze hebben alles in huis voor weer een ander formidabel Amerikaans vierballenpartnerschap.

Scottie Scheffler (L) en Sam Burns (R) zullen een formidabele samenwerking aangaan tijdens de Ryder Cup

Scottie Scheffler (L) en Sam Burns (R) zullen een formidabele samenwerking aangaan tijdens de Ryder Cup

Franse politie had de Tulsa touch nodig

Toen ik alle afschuwelijke verhalen las over Liverpool-fans die werden beroofd en beroofd toen ze zaterdag uit het Stade de France kwamen, herinnerde ik me een gesprek dat ik een week eerder had met een lid van de politie van Tulsa.

Hij legde uit hoe ze, in samenwerking met de PGA of America, ‘aanzienlijke’ middelen hadden gestoken in het toezicht op het gebied rond de Southern Hills-locatie voor het Amerikaanse PGA-kampioenschap, omdat het, net als het Franse stadion, aan de rand van een gebied was gelegen van hoge criminaliteit.

‘Het laatste wat we wilden was dat iemand naar Tulsa kwam en zich onveilig voelde’, zei hij. Volgens geen enkel misdrijf is er aangifte gedaan en heeft geen enkele bezoeker zich onveilig gevoeld.

Niet moeilijk, toch? De grote Franse voetballer Thierry Henry waarschuwde weken geleden voor de gevaren van Saint-Denis, de buitenwijk waarin het Stade de France ligt.

.

Leave a Comment