Dinsdag was hij thuis. Woensdag? Hij speelde met Tiger Woods op de PGA

Anirban Lahiri speelde woensdag met Tiger Woods op het PGA Championship.

Getty Images

TULSA, Oklahoma. — Anirban Lahiri was van plan om alleen af ​​te slaan.

Het was een wervelwind geweest om op dit punt te komen. Lahiri, een 34-jarige Indiase PGA Tour-professional die niet zeker wist of hij wel zou spelen. Zijn vrouw zou bevallen van een zoontje en hij was vastbesloten om daar te zijn om ervoor te zorgen dat alles soepel verliep. Hij had een mentale lijn getrokken: als zijn kind dinsdagochtend niet was aangekomen, zou hij zich officieel terugtrekken uit het PGA-kampioenschap. Anders? Hij zou kijken wat hij kon doen.

“We hadden een vals alarm op zaterdag waarbij we dachten dat ze zou gaan bevallen,” zei Lahiri. ‘En toen was zondag gewoon – niets. Dus ik begon te denken dat ik deze week misschien niet zou spelen. Maar zondagavond begon ze het te voelen en maandagochtend, voor je het weet, is hij hier. Alles is zo goed mogelijk verlopen en daar ben ik heel dankbaar voor.”

Lahiri bleef de rest van de dag in hun huis in Zuid-Florida. Zijn schoonouders waren er ook. Dinsdag voelde hij zich op zijn gemak bij het voorbereiden om de weg op te gaan. En dan op woensdagochtend liep hij om 9.00 uur de eerste tee op, klaar voor zijn allereerste blik op Southern Hills.

Toen liep Tiger Woods ook de tee op.

Er was net een groep uit de eerste vertrokken, dus het was logisch dat de twee singles zouden paren. Met Woods is het natuurlijk niet zo eenvoudig: hij komt met een team op sleeptouw plus een kleine horde medialeden en een grotere horde Oklahomas, die op dit punt al vijf diep rond de tee zijn.

“Het was totaal willekeurig”, zei Lahiri over de koppeling. “Hij liep gewoon op de tee en ik was er net en hij zei: ‘Hé, mag ik met je mee?”

Lahiri ontmoette Woods voor het eerst in 2014, toen hij en mede-Indiase golfer Shiv Kapur een skins-spel met drie holes speelden aan het einde van een tentoonstelling in Delhi Golf Club. De ontmoeting maakte een sterke indruk en niet lang nadat Lahiri zijn eerste DP World Tour-evenement won op de Malaysian Open, won hij kort daarna de Hero Indian Open en sprong hij in de top 50 van de wereld.

Hij speelt de PGA Tour sinds 2015, maar zei dat hij en Woods nooit meer samen hebben gespeeld sinds hun ontmoeting in Delhi. Als Lahiri nerveus was, liet hij dat niet merken. Hij en Woods lachten samen, hij zette de driver op zijn kop en scheurde er een over de eerste fairway.

Gedurende de volgende twee en een half uur speelden Woods en Lahiri de voorste negen van Southern Hills. Ze liepen langs verschillende fairways naast elkaar, kletsend en lachend. Ze hadden het over gedeelde herinneringen. Ze mijmerden over de finesses van de golfbaan. De menigte zwol aan. Al snel stonden duizenden langs de touwen. Van binnen leken ze net oude vrienden.

“We hebben veel gelachen”, zei Lahiri. “Ik berispte hem over zijn leeftijd en zijn gezondheid. En we hadden het over Arjun [Atwal], die een van zijn goede vrienden is. Tiger is altijd super aardig voor me geweest.”

Lahiri komt deze week in sterke vorm het evenement binnen. Hij eindigde als tweede bij het Players Championship in maart, het beste resultaat van zijn PGA Tour-carrière. Dat resultaat was het begin van vier top-15’s in zijn volgende vijf starts, waaronder een T6 op het Wells Fargo Championship twee weken geleden. Na in 2021 te zijn gedaald tot bijna 500e van de wereld, staat Lahiri weer in de top 75.

Wat ik heb geleerd tijdens het kijken naar Tiger Woods-oefeningen op het PGA-kampioenschap

Door:

Luke Kerr-DineenHet goede nieuws had zich snel verspreid over Lahiri’s zoon; Woods bood zijn felicitaties aan en volgde met tal van vragen.

“Sinds ik net vader ben geworden, hebben we kennis van vader uitgewisseld”, zei hij. “Hij is hetzelfde als ik, eigenlijk heeft hij een oudere dochter en een jongere zoon.” Lahiri’s dochter is drie jaar oud.

Wat betreft de praktijk zelf? Lahiri zei dat de extra duizenden zijn voorbereiding niet in de weg stonden. Als er iets is, versterken ze zijn focus.

“Om eerlijk te zijn, ging het een stuk soepeler dan ik dacht met de drukte en alles”, zei hij.

Woods pelde af na negen holes en liet Lahiri achter met een nieuwe spraakmakende partner aan de achterkant: Bryson DeChambeau. De menigte ging uiteen, maar intriges volgden – DeChambeau twijfelde zelf of hij het evenement zou kunnen spelen. (Hij zou zich later terugtrekken.)

Lahiri’s hart ligt in Florida. Maar hij hoopt dat zijn golfspel de reis naar Tulsa heeft gemaakt.

“Ik zou er nu ook wel willen zijn, maar [my wife is] goed herstellende en we hebben daar een goed ondersteuningssysteem en ze wilde dat ik ook zou spelen, “zei hij.

Wat betreft hun zoon? Zijn naam is Avyaan. “Het betekent ‘gelukkig begin’,” zei Lahiri.

Avyaan heeft er al een gehad.

dylan dethier

Dylan Dethier

Golf.com-editor

Dylan Dethier is senior writer voor GOLF Magazine/GOLF.com. De Williamstown, Mass. native kwam in 2017 bij GOLF, na twee jaar geworsteld te hebben met de minitours. Dethier is in 2014 afgestudeerd aan het Williams College, waar hij afstudeerde in Engels, en hij is de auteur van: 18 in Amerikawaarin het jaar wordt beschreven dat hij als 18-jarige van zijn auto leefde en in elke staat een rondje golf speelde.

Leave a Comment