Er zullen echo’s zijn van de 2013 US Amateur tijdens de US Open in juni in The Country Club in Brookline

Dat zou de 2013 US Amateur zijn, toen Homa’s golfspel groeide, maar zijn banksaldo niet. Het is een toernooi dat misschien niet tot de beroemdste momenten van The Country Club behoort (de eer gaat naar de overwinning van Francis Ouimet op de US Open in 1913 en de overwinning van de US Ryder Cup in 1999), maar omdat het de meest recente beurt van de club in de internationale schijnwerpers vertegenwoordigt, vertelt een uniek en verbazingwekkend verhaal op zich.

Dat veld van jonge, enthousiaste golfers bevatte 11 spelers die momenteel in de top 100 staan.

“Als een glimp van wie de toekomst van golf wordt”, zegt Ben Kimball, de senior directeur van kampioenschappen voor de USGA, die het evenement leidt. “Er is maar één winnaar, maar als je alle namen over de hele linie bekijkt, is het een who’s who van amateurgolf.”

En nu is het een indrukwekkende groep professionals die negen jaar later terugkeren naar Boston en zichzelf tot de besten in de game rekenen: World No. 1 Scottie Scheffler, de regerend Masters-kampioen. Wereld nr. 5 en PGA-kampioen Justin Thomas, een tweevoudig grote winnaar. Wereld nr. 11 Xander Schauffele, een tweevoudig major runner-up. Wereld nr. 14 Will Zalatoris, die net de PGA verloor van Thomas in een play-off. Wereld nr. 15 Matthew Fitzpatrick, wiens PGA-aanklacht tot stilstand kwam met een gedeelde vijfde plaats. Wereld nr. 25 Bryson DeChambeau, de US Open-kampioen van 2020. Wereld nr. 29 Homa. Wereld nr. 30 Cameron Young, nr. 33 Corey Conners, nr. 35 Talor Gooch en nr. 86 Aäron Wijs.

“Oh ja, zeker, een geweldig veld”, herinnerde Gooch zich tijdens de Masters in april. “Van toen we jong waren, in junior golf tot universiteitsgolf en amateurgolf, heb je een soort van deze groep.

“Het is duidelijk een beetje kleiner geworden, maar er is nog steeds diezelfde groep jongens en het is leuk om een ​​plek te bezoeken die we allemaal bijna 10 jaar geleden speelden. Het is cool en ik weet zeker dat we allemaal zullen praten over hoe de cursus was en hoe het nu is. Het zal leuk zijn, en het is absoluut iets bijzonders.”

Max Homa (te zien op de Masters van dit jaar) heeft goede herinneringen aan The Country Club, ook al won hij in 2013 niet.Jamie Squire/Getty

Hoewel de beste herinnering toebehoort aan de Engelsman Fitzpatrick, die de Australiër Oliver Goss versloeg in de matchplay-finish en zo’n band met zijn gastgezin maakte dat hij van plan is weer bij hen te blijven tijdens zijn terugkeer voor de US Open, was het een bekentenis van Homa die zoveel zei over hoeveel van hun leven is veranderd.

Hoewel Homa niet het gewenste resultaat kreeg door een 149 te schieten en niet door te gaan naar het matchplay, kreeg hij een grotere verrassing toen zijn toenmalige vriendin Lacey Croom hem verraste door uit Californië te vliegen om hem te zien spelen.

Croom, die een student was aan Cal State Fullerton terwijl ze een relatie had met Homa, een student aan Berkeley, had een neef in Boston die een appartement had dat ze kon gebruiken, dus nam ze hem op het.

“Ik herinner me dat ik een tweede baan kreeg voor een week barbecue verkopen op de Orange County Fair, dus ik kon dat kaartje betalen”, zei Croom lachend tijdens een interview nadat haar nu-man zijn derde ronde bij Augusta had voltooid.

Toen het weekend voorbij was, had ze, nadat ze een paar diners had gefinancierd en een reis naar Fenway voor een wedstrijd van Red Sox-Yankees, genoeg gehad om haar vriend te helpen terug te keren naar het andere land.

“Ze heeft me naar huis gevlogen omdat ik denk dat ik nog $ 226 op mijn naam had staan”, zei Homa. “Ik weet zeker dat mijn moeder me een paar botten zou hebben toegegooid, maar ik probeerde het niet te vragen.”

De twee zijn sinds 2019 getrouwd en verwachten hun eerste kind.

“Ik herinner me dat de golfbaan erg moeilijk was, ouderwets, met bomen omzoomd en nogal eigenzinnig,” zei Homa. “Het deed me een beetje aan Merion denken, misschien iets langer. Het is een monster.

“Maar voor mij was het een geweldige week. Lacey en ik waren letterlijk net begonnen met daten en toen verraste ze me. Ik speelde niet zo goed, maar we mochten de hele week rondhangen in Boston, wat geweldig was.”

Homa was niet de enige in een ontbrekende matchplay, het lot dat ook Thomas, Zalatoris, Gooch en Young trof. Scheffler haalde de kwartfinale en verloor van Brady Watt. Schauffele verloor van Goss in de Ronde van 16, en DeChambeau boog in de Ronde van 32 naar Conners, die zou gaan verliezen van Fitzpatrick in de halve finale.

Fitzpatrick vond magie in zijn korte spel en werkte samen met zijn caddie/jongere broer Alex (nu senior bij het golfteam van Wake Forest) tot aan de overwinning.

Scottie Scheffler, die in april de Masters won, speelde al eerder tegen Brookline.Barry Chin/Globe Staff

“Je had een 18-jarige jongen, die als hij toen 135 pond woog, veel zou zijn geweest”, herinnert Brendan Walsh, golfdirecteur bij The Country Club. “Hij zag eruit als een kleine jongen, een jongen die nog niet volwassen was, maar die dit ongelooflijke korte spel had, tegen deze jongen [Goss] die 1,80 m en 190 pond woog en hem verder sloeg dan Matt, hij sloeg hem hoger, en het leek erop dat Matt geen kans zou maken.

“Maar hij bleef daar gewoon hangen. Je kon Matts hart niet meten. Hij kreeg het overal op en neer. Zijn korte spel was gewoon onberispelijk.”

Het was een mooie trofee om mee te nemen naar Northwestern, waar hij spoedig aan zijn universiteitscarrière zou beginnen. Nu keert hij terug als een succesvolle professional.

“Het wordt een geweldige week,” zei Fitzpatrick, “en zoals je zegt, ik heb geweldige herinneringen en heb mijn familie daar, dus ja, dus het zou goed moeten zijn.”

“Het zou me verbazen als dhr. Fitzpatrick had niet een paar kippenvel op die oprit die terug naar de countryclub reed,’ zei Kimball. “Dat was de springplank naar zijn professionele carrière.

“Veel van deze spelers hebben die week iets bedacht. Ik herinner me dat Matthew het niet zo goed deed, maar zijn korte spel was belachelijk.

“Dat is iets dat hem enorm zal helpen bij het spelen van een US Open. Ik denk dat al die herinneringen terug in het hoofd van het individu zullen stromen, en misschien is het een beetje een voordeel.

“Ook al komt hij uit Engeland, hij kan die week gezien worden als de plaatselijke favoriet van Boston vanwege zijn overwinning in het verleden. We weten dat sportfans uit Boston dol zijn op golf en dol zijn op dingen, dus het zou goed voor hem kunnen zijn om die steun te krijgen.

“Zolang hij geen Yankee-pet op de eerste tee draagt, komt het goed met hem.”


Tara Sullivan is columnist van Globe. Ze is bereikbaar via tara.sullivan@globe.com. Volg haar op Twitter @Globe_Tara.

Leave a Comment