Familie eert vader uit Chicago die tennissers steunde

Kevin Minor, inwoner van Mundelein, was meer dan alleen een vader uit een buitenwijk met een scherpe, analytische geest en een diepe toewijding aan zijn vrouw en drie dochters, die NCAA Division 1 universiteitstennissers waren. Hij was ook een gerespecteerde mentor in de lokale tennisgemeenschap die probeerde de toegang tot tennis uit te breiden voor kansarme jongeren die geïnteresseerd waren in competitief spelen.

Toen de inwoner van Indianapolis vorige maand plotseling op 54-jarige leeftijd stierf, zeiden zijn vrouw, Michelle, en dochters Kristina, Jasmine en Brienne dat ze meteen wisten hoe ze zijn nalatenschap moesten eren terwijl ze het werk voortzetten dat hij deed als lid van de Chicago District Tennis Association. Een GoFundMe bracht $ 10.000 op in een halve dag, oplopend tot $ 25.000 na twee dagen.

Het plan van de familie is om de kosten te betalen van jonge spelers die de stijgende kosten van een tenniscoach of reizen naar toernooien in het hele land niet kunnen betalen. De familie hoopt een schenking of studiebeursfonds op te richten om jonge tennissers te helpen.

Tennis was een nietje in zwarte middenklasse huishoudens die teruggaat tot het einde van de 19e eeuw, maar stijgende kosten hebben het houdbaar gemaakt.

Een artikel uit 2015 in Bloomberg schatte de jaarlijkse kosten voor het bijwonen van toernooien en uitrusting op ongeveer $ 40.000. Dit was voordat de pandemie de open ruimte waardevoller maakte en de stijgende reiskosten.

“Het is een erg dure sport, zelfs als je uit een welvarend milieu komt”, zegt Minor’s vrouw, Michelle, een auditor in de auto-industrie. Haar man, die een graad in computer- en elektrotechniek had behaald, werkte volgens zijn familie 30 jaar bij Motorola.

Het idee voor een studiebeurs is een liefdeswerk geweest voor Michelle Minor en haar dochters, die tennis gebruikten om hun academische en professionele doelen te bereiken. De oudste dochter, Kristina, is een associate atletische directeur aan de Northwestern University, terwijl Jasmine een Emmy Award-winnende televisiereporter is in Indianapolis. Brienne won de NCAA Division I Women’s Tennis Championships in 2017 en werd de eerste zwarte vrouw die de singles-titel won.

Hoewel Kevin Minor een fervent fan van de sport was, zei zijn familie dat hij geen aanmatigende sportouder was die de nadruk legde op winnen boven al het andere. Hij ondersteunde vooral zijn dochters en trad slechts in enkele gevallen op als coach.

“Ik heb hem nooit echt als een ‘King Richard’-type gezien,” zei Kristina Minor, verwijzend naar de Academy Award-winnende film met Will Smith in de hoofdrol als de vader en coach van Venus en Serena Williams. Minor liet de coaching over aan de coach van zijn dochter terwijl hij steun toonde vanaf de tribune.

“Voor het grootste deel denk ik dat hij probeerde een gezond evenwicht te vinden tussen ‘ik ben hier om te ondersteunen en te coachen wanneer dat nodig is’, maar ook niet om een ​​helikopter (ouder) te zijn”, voegde Kristina Minor eraan toe. “Hij was alles wat ik nodig had, wanneer ik het nodig had. Het was nooit een angst voor ‘als ik verlies, wordt hij gek’. Hij was gewoon zo trots dat ik hem trots wilde blijven maken.”

Vrienden en collega’s van Kevin Minor zeiden dat hij een rolmodel was in de tennisgemeenschap van Chicago; een lichtend voorbeeld van hoe je competitieve, goed aangepaste kinderen opvoedt; en een onmisbare tennisvader die nieuwe ouders kon inleiden in de reisligasporten en hen bijles kon geven hoe ze hun kinderen betaalbaar naar toernooien konden vervoeren.

‘Een van de dingen waar Kevin echt bij betrokken was, waren de andere ouders’, herinnert zijn vrouw zich. “Toen iedereen begon, probeerde iedereen erachter te komen naar welke toernooien je moet gaan en wat voor soort hotels je krijgt? Rijd jij? Vlieg je? Iedereen probeerde (uit te zoeken) wat de beste manier is om onze kinderen naar het toernooi te krijgen, zodat de coaches ze konden zien.”

Spelers uit het Midwesten zijn benadeeld, omdat ze alleen de lente tot de herfst hebben om buiten te spelen en de kosten van het spelen binnen moeten dragen. Reizen is ook een essentieel onderdeel van competitietennis, aangezien spelers hun gelederen opbouwen om uitnodigingen voor belangrijke wedstrijden te ontvangen.

“Dat was een beetje zijn focus. Hoe kunnen we het voor kinderen gemakkelijker maken om toegang te krijgen tot die toernooien waar de college-coaches ze zullen zien, “zei Michelle Minor.

Veteraan tenniscoach Mark Bey noemde Kevin Minor een ongewone man die op de een of andere manier een manier vond om een ​​handje te helpen ondanks de eisen van zijn drukke leven. “Hij deed zijn eigen zaken op het werk, als familieman, in de kerk en bij alle tenniscommissies. Hij was lid en had nog steeds tijd om anderen te helpen”, zegt Bey, wiens klanten gedurende zijn 32-jarige carrière alle van de dochters van Minor. “De man had het vermogen om anderen te helpen en te dienen, dat is … meer dan abnormaal – het is een soort eenhoorn-achtig gedrag van geven.”

Tennis was een passie geweest voor zowel Michelle Minor als Kevin Minor, die elk op de middelbare school tennis speelden. Toevallig speelden zowel Kevin als Michelle’s vader tennis tijdens hun studie aan de Purdue University. “Mijn zussen en ik speelden op de middelbare school. We hadden niet het geld om veel toernooien te spelen, trainingen te volgen en dat soort dingen.”

Maar het paar had een plan om hun dochters voorzichtig naar buitenschoolse activiteiten te leiden en liet de keuze aan hen over. “Een van de dingen die we wilden dat onze kinderen deden, was een passie hebben voor iets anders dan academici, omdat we wisten dat academici altijd belangrijk zouden zijn, maar we wilden iets dat, als ze ‘s ochtends wakker werden, belangrijk voor hen was. om eraan te werken en niet iets waarbij we ze moesten pushen,” zei Michelle.

In een verklaring noemde de CDTA Kevin Minor “een lid van onschatbare waarde in het CDTA-bestuur”, die in 2015 een jaar lang president was. Hun eigen leven door de kameraadschap en gemeenschap die voortkwamen uit competitie op het junior tenniscircuit. De oprichting van het studiebeursfonds door zijn familie is een krachtige voortzetting van zijn geest in de tennisgemeenschap in Chicago.”

“Ik kan geen schatting maken van het aantal uren dat Kevin besteedde aan het bijdragen aan werk, niet alleen aan onze organisatie, maar ook aan andere gezinnen die zelf aan het tennissen waren. Zijn vroegtijdige dood laat een enorme leegte achter’, zegt CDTA-directeur Jill Siegel in een e-mail aan de Tribune.

Kristina Minor zei dat haar familie werd overweldigd door de vrijgevigheid van mensen die in minder dan 12 uur $ 10.000 hebben gedoneerd. Ze hoorde van alle mensen die haar vader tijdens de begrafenis zwaar had getroffen. Ze zei dat ze met mensen sprak die zeiden dat haar vader hen bijles gaf, hen hielp met computertechnische problemen of advies of begeleiding kreeg.

“Ik heb altijd geweten wat hij voor mij en mijn familie deed, en ik denk dat ik nooit echt heb gevolgd dat hij met iedereen op dezelfde manier was. Het tempo waarin GoFundMe gaat en alleen de ongelooflijke steun en liefde en condoleances en… is daar een bewijs van.”

wlee@chicagotribune.com

Twitter @Midnoircowboy

Leave a Comment