Florida gaat voor het eerst sinds 2017 door naar NCAA-ronde van 16

GAINESVILLE, Fla. – Het damestennis van Florida gaat voor het eerst sinds 2017 naar de NCAA Super Regional na het verslaan van nr. 35 Florida State in de regionale finale, 4-1, op zondagmiddag in Linder Stadium.

Met hun overwinning, de No. 16 Gators (21-6, 10-3 SEC) verbeteren tot 19-4 all-time in de ronde van 32 van het NCAA-toernooi. De overwinning markeert ook de derde overwinning van Orange & Blue op Florida State (15-11, 6-7 ACC) dit seizoen, waarmee ze hun voorsprong in de reeks van alle tijden naar 59-5 brengen met een 3-1 clip in het NCAA-toernooi.

De NCAA Super Regional staat gepland voor komend weekend op 13 mei, wanneer de Gators de topklasse zullen ontmoeten in het NCAA Tournament, North Carolina (26-2, 12-1 ACC), in Chapel Hill, NC. Heels opende het toernooi met een 4-0 overwinning op South Carolina State voordat hij Southeastern Conference-vijand South Carolina met 4-0 versloeg in de tweede ronde. De wedstrijd staat gepland voor vrijdag 13 mei om 16.00 uur ET.

Er was niets traag aan de start van de dubbelwedstrijd op zondagmiddag, aangezien elk veld voor de Gators hun wedstrijd opende met een 1-0-voorsprong. Het dubbelspel van Bente Spee en Marlee Zein bleef in vuur en vlam voor de Gators op baan twee en serveerde een bagel op weg naar een dominante 6-0 overwinning op Vic Allen en Kianah Motosono.

Op de bovenste verdubbelt positie, de No. 26 duo van Alicia Dudeney en McCartney Kessler geconfronteerd met een lange taak die overeenkomt met nr. 16 Petra Hule en Anna Arkadianou van de staat Florida. Op dezelfde manier als baan vier, renden de Gators naar een 4-0-band, een voorsprong die belangrijk zou blijken te zijn aangezien de Seminoles zich herstelden om er laat in de set een 5-3 wedstrijd van te maken. Krachtige opslag van Dudeney maakte het verschil voor de ploeg van Florida, want ze waren in staat om het dubbelpunt te pakken, 6-3, op een sterke service van Dudeney en volley van Kessler.

Zelfs met het punt dat dankzij de inspanningen op baan één en twee werd behaald, waren de Gators ook in goede vorm op het driedubbelspel. Het all-junior duo van Carly Briggs en Emma Shelton waren verwikkeld in een veel hechtere strijd, maar hielden de leiding op Lesedi Jacobs en Olympe Lancelot bij 5-4 toen de dubbelwedstrijd eindigde.

De Seminoles kwamen swingend naar buiten om de singles-competitie te starten in het Alfred A. Ring Tennis Complex, en namen de eerste sets op vier banen tegen de Gators. Motosono hielp de Seminoles zelfs met Florida te winnen en versloeg Shelton: 7-5, 6-1, op baan vijf om de wedstrijd op één te zetten.

Eerstejaarsstudent Dudeney reageerde op misschien wel de meest indrukwekkende manier voor de Gators. Matched met Allen, die ze eerder in het seizoen op 2 februari versloeg. 22 op College MatchDay, de inwoner van Hove, Verenigd Koninkrijk, kwam vroeg met een set achter, 3-6.

Dudeney raakte niet in paniek ondanks een achterstand en paste haar spelplan in de tweede set aan om Allen te domineren, 6-0. Dudeney dwong een belangrijke derde set af om de Gators te helpen de leiding te heroveren, en leverde een geweldig optreden af, Allen versloeg met 6-0 in de derde om de wedstrijd te claimen en Orange & Blue opnieuw op voorsprong te zetten.

Seconden later, nr. 81 Zein breidde de UF-voorsprong uit naar 3-1 met een zwaarbevochten overwinning op twee honkslagen. De senior liep al vroeg achter op Arkadianou, 2-3, voordat hij vier opeenvolgende games uithaalde om de openingsset te pakken, 6-3. Zein draaide de rollen om in de tweede set, dit keer opende hij een 3-2 voorsprong voordat hij zich terugtrok om de wedstrijd met 6-3 te winnen.

Bij vier singles, Sarah Dahlström was niet een van de rechtbanken om haar openingsset te laten vallen. De tweedejaars schoof zondag op in de line-up en had opnieuw de controle over haar wedstrijd en zette haar voet op de grond met een 6-1 openingsset. Haar tegenstander, Jacobs, bracht de tweede set op één in evenwicht, maar dat zou zo dicht mogelijk bij FSU komen, met Dahlstrom die naar een 6-3 set en een gelijke overwinning zou gaan om voor de zevende keer in het seizoen 2022 te behalen. Dahlstrom heeft nu een indrukwekkend record van 15-2 in dual match-competitie.

Een date met de nr. 1 team in de natie wacht volgend weekend wanneer de Gators naar Chapel Hill, NC reizen, voor hun NCAA Super Regional-wedstrijd tegen North Carolina. De wedstrijd vindt plaats op vrijdag 13 mei om 16.00 uur ET en wordt live gestreamd via de TennisOne-app.

Singles

Nee. 12 McCartney Kessler tegen Nee. 3 Petra Hule: 7-5, 4-4, unf.
Nee. 81 Marlee Zein zeker. Anna Arkadianou: 6-3, 6-3
Alicia Dudeney zeker. Vic Allen: 3-6, 6-0, 6-0
Sarah Dahlström zeker. Lesedi Jacobs: 6-1, 6-3
Kianah Motosono verslaat. Emma Shelton: 7-5, 6-1
Sydney Berlijn tegen Olympe Lancelot: 3-6, 4-4, unf.

Volgorde van afwerking: 5, 3, 2, 4

dubbelspel

Nee. 12 Alicia Dudeney/McCartney Kessler zeker. Nee. 16 Petra Hule/Anna Arkadianou (FSU): 6-3
Bente Spee/Marlee Zein zeker. Vic Allen/Kianah Motosono (FSU): 6-0
Carly Briggs/Emma Shelton tegen Lesedi Jacobs/Olympe Lancelot (FSU): 5-4, unf.

Volgorde van afwerking: 2, 1

aanhalingstekens
Hoofd coach Roland Thornqvist
In de wedstrijd van zondag tegen Florida State…

“Het voelt echt goed. We hebben hier een paar jaar gevochten tegen deze wedstrijd in de tweede ronde en ik weet dat onze senioren echt goed wilden spelen in deze setting thuis en ik dacht dat ze dat deden. Ik was erg blij om onze start in dubbel, dat was gisteren één ding en misschien hadden we dat nodig, zoals een schop in de achterkant. De slechte start gisteren was vandaag heel anders. dubbelpunt we zijn echt moeilijk om hier thuis te spelen. Ik was blij dat onze senioren speelden heel goed.”

Op Bente Spee’s en Marlee Zeins optredens…

“Ik kan niet met je delen wat ik ze gisteren heb verteld, maar je kunt waarschijnlijk aan hun spel van vandaag zien wat we gisteren van hun spel vonden. Ze reageerden zoals we van al onze atleten verwachten. Als je slecht speelt, spreek je de dingen die je niet goed deed en ze waren duidelijk vastbesloten om het vandaag anders te doen. Het eerste punt was een Bente-stroper, dus ik wist meteen: ‘oké, dit is een ander team.’ Ze zijn verloofd, ze zijn dapper, ze praten, ze zijn helder, dus op dat moment moedigde ik ze aan om de dingen te blijven doen die we zouden moeten doen en met wie ze moesten spelen, enzovoort. Ze deden gisteren.’

Op het singles-optreden van Marlee…

“Marlee is heel snel, oké, maar ze is ook een schotmaker. Ze wil de trekker overhalen en korte punten spelen. Vandaag was ik echt trots dat ze met haar benen won. ze rolde en rende en dat was wat ze moest doen. Ze vroeg me een paar keer tijdens de omschakeling: ‘Ik heb het gevoel dat ik duw’, maar ik vroeg of je aan het winnen was? Dan trots waarom veranderen. Ze gebruikte vandaag haar benen en niet alleen grote ballen slaan door deze jongen. Ik wist dat Marlee en McCartney in het bijzonder erg gemotiveerd zouden zijn om vandaag goed te spelen vanwege onze verliezen in de tweede ronde in het verleden en ik was gewoon heel blij om te zien dat ze speelden sommige van hun beste tennis het hele jaar.”

Over wat het betekent voor deze senioren om door te stromen naar de Super Regional…

Ze hebben hier een miljoen ballen geslagen en er is wat hartzeer geweest in deze ronde, dus ik ben gewoon heel blij. Ik denk dat ze naar Florida kwamen om deze ronde te veroveren en hoge doelen hebben, dus het was moeilijk voor hen om in de tweede ronde in voorgaande jaren te zijn gevallen. Ze hebben het hier min of meer genomen, dus één, ik ben blij dat Sydney (Berlijn) mocht spelen en haar raadsel daar aan het eind oploste, maar ook dat ze goed speelden en dat we deze konden winnen voor degenen drie.”

VOLG DE GATORS
SOCIAAL: Twitter | Facebook | Instagram
DOE MEE AAN HET GESPREK: #GoGators

Leave a Comment