Jessica Pegula bereikt kwartfinales French Open; Madison Keys afgezet

Jessica Pegula werd de derde Amerikaanse vrouw die de kwartfinales bereikte op de French Open op maandag, maar Madison Keys kon niet van de partij zijn toen ze crashte na een zinderende start van haar wedstrijd in de vierde ronde op Roland Garros.

Wereld nr. 1 Iga Swiatek liet ondertussen de eerste set vallen voordat ze voorbij de Chinese tiener Zheng Qinwen kwam, 6-7 (5), 6-0, 6-2, voor haar 32e opeenvolgende overwinning – waarmee ze de op twee na langste overwinningsreeks bij de vrouwen evenaarde. toer sinds 2000.

De 26-jarige Pegula, die als 11e is geplaatst, neemt het vervolgens in de kwartfinale op tegen Swiatek.

Na het verliezen van de eerste set vocht Pegula terug om een ​​4-6, 6-2, 6-3 overwinning op de Roemeense kwalificatie Irina-Camelia Begu te behalen en door te gaan naar haar tweede Grand Slam-kwartfinale op rij.

Nee. 11 Pegula, wiens ouders de Buffalo Bills van de NFL en de Buffalo Sabres van de NHL bezitten, en Swiatek zijn de enige twee van de top 15 overgebleven in het damesklassement.

Pegula, wiens twee eerdere runs naar de achtste op Grand Slam-toernooien vorig jaar en dit jaar op de Australian Open kwamen, arriveerde in Parijs met een 2-3-carrièrerecord op de gravelbaan, met een optreden in de derde ronde.

De 31-jarige Begu, die haar beide eerdere meetings vs. Pegula in straight sets, zakte naar 0-3 in wedstrijden in de vierde ronde bij majors. Ze kreeg eerder een boete van $ 10.000 tijdens deze French Open nadat ze haar racket had gegooid, dat tegen de tribunes stuiterde en een kind op de tribunes beukte.

Swiatek’s winnende reeks van 20 sets kwam tot een einde tegen Qinwen, maar het was van geen belang aangezien haar reeks van wedstrijden 32 bereikte. Venus Williams voert die lijst aan met 35 in 2000, gevolgd door Serena Williams met 34 in 2013 en Justine Henin met 32 ​​in 2008.

Swiatek, de French Open-kampioen van 2020, schudde een ongebruikelijk problematisch stuk van zich af en kwam terug om de 19-jarige Qinwen te verslaan.

Swiatekt nam een ​​voorsprong van 3-0 en 5-2 in de eerste set, maar kon deze niet afsluiten, waardoor in totaal vijf setpunten werden verspild. In de tiebreak claimde Swiatek vijf opeenvolgende punten om met 5-2 voor te staan ​​– en de 74e gerangschikte Zheng reageerde door de volgende vijf punten binnen te halen. Dat was de eerste set die Swiatek afstond sinds 23 april.

Zheng’s beweging was niet zo goed aan het begin van de tweede set en ze nam een ​​medische time-out om haar rechterbovenbeen te laten afplakken terwijl ze een 3-0 achterstand had. Swiatek pakte acht opeenvolgende games om de tweede set te bezitten en nam een ​​2-0 voorsprong in de derde en liet de voorsprong niet wegglippen.

Toen het afgelopen was, schreeuwde ze “Kom op!” en schudde haar rechtervuist.

Eerder maandag verloor Keys de controle volledig na een briljante openingsset en crashte hij met een 1-6, 6-3, 6-1 nederlaag tegen de Russische Veronika Kudermetova in Parijs.

Sleutels, de nr. Het 22-tal dat de halve finales op Roland Garros in 2018 en de kwartfinales het jaar daarop bereikte, was machteloos tegen Kudermetova, die een zware forehand op Court Philippe Chatrier gebruikte om Keys in het defensief te zetten.

Kudermetova bereikte voor het eerst de kwartfinales van een Grand Slam-toernooi.

Keys domineerde de openingsset, maar verloor het ritme nadat Kudermetova een badkamerpauze nam voor de tweede set.

Ze hield en brak de service van Keys om een ​​2-0 voorsprong te nemen in de tweede, die ze uitserveerde op haar zevende setpoint.

“Ik probeerde mezelf te vertrouwen, te geloven. Dat was mijn sleutel”, zei de 29e geplaatste Kudermetova, die het in de kwartfinale zal opnemen tegen landgenoot Daria Kasatkina.

“Soms probeerde ik harder te spelen, soms met de spin, een beetje slimmer. Ik heb het goed gedaan vandaag.”

Kudermetova, die bij geen van haar voorgaande 12 grote toernooien voorbij de derde ronde in het enkelspel was gekomen, brak een uitzondering in de openingsgame van de derde set nadat ze met 40-0 achter stond en met een servicepauze in de vierde game , controleerde de rest van de wedstrijd.

Keys was de tweede op de US Open 2017 en kwam uit een halve finale op de Australian Open.

Kasatkina evenaarde haar beste prestatie in een major door de kwartfinales te bereiken met een 6-2, 6-2 overwinning op Camila Giorgi.

De als 20e geplaatste Kasatkina redde een breakpunt terwijl ze serveerde voor de wedstrijd en pakte het op back-to-back ongedwongen fouten van Giorgi.

“Ik ben opgewonden over de kwartfinales op Roland Garros, het belangrijkste”, zei Kasatkina, die in 2018 de kwartfinales bereikte op de French Open en Wimbledon. “Het maakt niet uit wie er aan de andere kant van het net staat.”

Het verlies van Keys weerhield de VS ervan om voor het eerst sinds 2002 vier vrouwen door te laten gaan naar de kwartfinales op Roland Garros. Sloane Stephens, de US Open-kampioen van 2017, en de 18-jarige Coco Gauff gingen zondag al door.

Associated Press en Reuters hebben bijgedragen aan dit rapport.

.

Leave a Comment