Jongens Tennis T of C halve finale: nr. 1 Newark Acad. broodjes 2 Oost-Brunnen. vorderingen met een anticlimax einde

Tanuj Chandekar kwam terug om te winnen bij de derde honkslagen om de als tweede geplaatste East Brunswick, nr. 2 in de NJ.com Top 20, een 4-1 overwinning op de derde geplaatste en nr. 4 Pingry in de halve finales van het NJSIAA Tournament of Champions in het zonnige en hete Mercer County Park in West Windsor.

Topgezaaid en nr. 1 Newark Academy schoof voorbij de vierde geplaatste en nr. 6 Millburn ook, 5-0, omdat de twee wedstrijden tegelijkertijd werden gespeeld.

East Brunswick (23-1) en Newark Academy (23-0) ontmoeten elkaar donderdag om 14.00 uur terug op MCP in de T of C-finale.

“Ik ben gewoon zo blij,” zei Chandekar. “Naarmate de wedstrijd vorderde, voelde ik de hitte steeds meer. In het begin speelde ik helemaal niet goed. Hij is een sterke tegenstander. Ik heb op de een of andere manier gewoon gevochten. Het is een groot podium, en dit is waar het bij sport om draait. Je moet gewoon een manier vinden.”

Chandekar versloeg Asher Matthias met 7-5, 6-4. Hij stond 1-5 achter in de eerste set en kwam helemaal terug om de laatste zes games te winnen.

“Ik serveerde 1-5 achter. Ik heb meerdere setpoints gered’, zei Chandekar. “Daarna hield ik mijn rendement gewoon binnen. Ik ben teruggekomen van eerder zo down te zijn geweest, dus ik dacht daaraan en speelde gewoon mijn spel en hoopte op het beste.”

Chandekar stond in de tweede set met 3-0 voor, voordat Matthias de stand met 4-4 in evenwicht bracht. Maar Chandekar drong door en won de laatste twee wedstrijden om het derde punt te behalen voor de Bears om een ​​rematch met Minutemen op te zetten.

“Mijn service hield me erin en ik kreeg daar een aantal grote punten”, zei Chandekar. “Ik zorgde ervoor dat ik constant bleef. De laatste paar wedstrijden, mijn team en mijn coach, ze hebben me enorm geholpen. Mijn familie was hier vandaag. De steun hielp allemaal.”

Terwijl Chandekar zijn partij aan het afronden was, was de derde set bij het eerste dubbelspel al begonnen. Toen de set op 2-2 stond, stopte de official de wedstrijd en beval een tiebreak van 10 punten. Beide coaches, de dubbelspelers op het veld en hun teamgenoten aan de zijkant deden hun best om te pleiten voor het afmaken van de set. Hun pogingen werden afgewezen.

Nathan Bernadskii en Ryan Val uit East Brunswick wonnen uiteindelijk met 0-6, 6-4, 2-2 (10-4).

“De overwinning voelt goed, maar dat is niet de manier waarop we wilden winnen”, zei Val. “We keken er naar uit om de set af te maken. Het is een geweldig dubbelteam.”

De twee beste dubbeltandems hebben een kans om elkaar te ontmoeten in de halve finales van het staatsdubbeltoernooi, en ze zouden de uitdaging verwelkomen, maar ze zouden willen dat ze de hele wedstrijd konden voltooien die ze begonnen.

“Het is verontrustend dat dit de laatste T van C is, en we kunnen de wedstrijd niet afmaken zoals het zou moeten”, voegde Bernadskii eraan toe.

Burns en Kelly klommen door de eerste set zonder games op te geven. Ze stonden ook met 4-1 voor in de tweede set voordat Val en Bernadskii terugvielen.

“We verloren tien wedstrijden op rij en moesten iets doen. We veranderden onze strategie en kregen meer ballen binnen. We raakten het meer naar het net en het werkte, ‘voegden Val en Bernadskii samen.

East Brunswick ging met 2-0 omhoog dankzij overwinningen op de bovenste twee singles-plekken. Jack Wong versloeg John Paul Salvatore met 6-2, 6-0 en Siddharth Srinivasan versloeg Caleb Park met 6-3, 6-0. Pingry behaalde zijn overwinning op het tweede dubbel als Aviv Cohen en Nathaniel Blum wonnen met 7-6 (7-2), 6-2, van Carson He en Andrew Cui.

Door voor de vierde keer dit seizoen te spelen, wisten de Minutemen de Millers voor de vierde keer te verslaan.

Nicolas Kotzen verpulverde Matias Feoli met 6-3, 7-6 (7-1), eerste honkslag, Josh Mandelbaum versloeg Aarush Gupta met tweede honkslag met 6-1, 6-0 en derde honkslag, Andrew Kotzen kwam tot een shutout tegen Aryn Juneja , 6-0, 6-0.

Bij het eerste dubbelspel boekte het duo Ethan Polen en Andy Nagpal ook een 6-2, 7-5 overwinning tegen Seth Abrams en Aryaman Sampat, terwijl het tweede dubbelspel Saif Prabhu en Jean-Luc Marchand won van Aryan Dugar en Arihan Hukeri, 6- 3, 6-1.

“Het is eigenlijk het hele seizoen ons doel geweest om hetzelfde te doen als vorig jaar”, zei Andrew Kotzen. “We wilden ons hoofd naar beneden houden en tegelijkertijd nederig zijn. We hebben vandaag de klus geklaard en nu hebben we er nog één te gaan. We willen de laatste T van C ooit winnen. We willen eindigen met een knaller.”

De oudere broer van Andrew, Nick, heeft dit seizoen een aantal wedstrijden gemist, waaronder de niet-openbare B-finale vorige week, maar hij was vandaag terug en zijn aanwezigheid maakt Newark Academy alleen maar formidabeler.

“Een stuk beter. Het geeft ons veel vertrouwen om Nick daar te zien,” zei Andrew Kotzen. “Iedereen krijgt gewoon meer energie om vooruit te komen. We zijn een sterk, volledig team. We kunnen van iedereen winnen.”

Jongenstennis: NJSIAA Groepskampioenschappen, 3 juni 2022

Andrew Kotzen van Newark AcademyScott Faytok | Voor NJ Advance Media:

Donderdag ontmoeten Newark Academy en East Brunswick elkaar voor het tweede opeenvolgende seizoen in de T of C-finale. De Minutemen wonnen afgelopen voorjaar met 5-0. Newark Academy heeft 14 T of C-kampioenschappen gewonnen in 18 finales, terwijl de Bears in 1992, ironisch genoeg, de allereerste T of C over Newark Academy wonnen.

“We zijn opgewonden, want we hebben hier naar uitgekeken sinds vorig jaar, toen we verloren”, zei Val. “Ik denk dat we nu veel meer ervaring hebben en een beter team hebben. We zijn sterker geworden en hebben een beter schot.”

“We zullen goed moeten tennissen”, zei Chandekar. “We zullen fysiek en mentaal sterk moeten zijn en ons goed moeten voorbereiden. Hier hebben we het hele seizoen naar uitgekeken. Het is de wedstrijd waar we al die tijd naar op zoek waren. We kwamen hier vorig jaar en wij Jack en Sid in het team dit jaar, we wisten dat we een goede kans zouden hebben om terug te zijn. We gaan alles geven.”

De twee scholen hebben in de eerste en laatste T van C’s voor jongenstennis gespeeld.

“Het is goed om onze doelen te bereiken,” zei Kotzen. “We wisten dat we naarmate het seizoen vorderde waarschijnlijk tegen East Brunswick of Pingry zouden spelen. Het zijn twee van de beste teams in de staat. We zijn verheugd om morgen goede concurrentie te hebben.”

Pingry ging dit seizoen met 20-2 door, terwijl de andere nederlaag op komst was zonder de volledige line-up tot de halve finalist van Groep 4 en nr. 3 Bergen Tech. Pingry won naast het Somerset County Tournament ook het Prep A Tournament. De niet-openbare A-titel was slechts de tweede die hij won in de geschiedenis van het programma.

Millburn zette weer een solide 25-6-campagne voort. Vier van zijn nederlagen waren voor Newark Academy en een andere was voor East Brunswick. Millburn bereikte het Essex County Tournament-kampioenschap, won de Blue Devil Invitational om mee te doen met het North Jersey, Section 2, Group 3-toernooi en de algemene titel in Group 3.

De NJ High School Sports nieuwsbrief verschijnt nu 5 dagen per week in mailboxen. Meld je nu aan en ontvang als een van de eersten alle jongens- en meisjessporten waar je om geeft, elke weekdag rechtstreeks in je inbox. Om uw naam toe te voegen, Klik hier.

Rapporteer zoals altijd scores aan njschoolsports.com. Bedankt dat u op ons vertrouwt om de journalistiek te leveren waarop u kunt vertrouwen. Overweeg alstublieft om te steunen NJ.com met een abonnement.

Neem contact op met Chris Nalwasky via cnalwasky@njadvancemedia.com. Volg hem op Twitter op @ChrisNalwasky.

Leave a Comment