Jongenstennis: nee. 2 East Brunswick verovert de CJG4-kroon op nr. 6 Marlboro in verhitte wedstrijd

Iets minder dan een jaar geleden ontmoetten East Brunswick en Marlboro elkaar in de NJSIAA Central Jersey, de finale van het staatstoernooi van Groep 4.

En hoewel veel van de line-ups voor beide teams verschillend zijn, was het resultaat vergelijkbaar met de best geplaatste Bears, gerangschikt op nr. 2 in de NJ.com Top 20, het verslaan van de tweede geplaatste en nr. 2 6 Mustangs, op dinsdagmiddag.

East Brunswick (20-1), dat back-to-back sectionele titels won, gaat nu door naar de halve finales van de groep waar het wordt geconfronteerd met de North Jersey, sectie 1, winnaar van groep 4, nr. 3 Bergen Tech om 11:00 uur op donderdag in Mercer County Park. De finale van Groep 4 wordt later op de dag om 15:00 uur gehouden

Eerste dubbel Carson He en Andrew Cui pakten de wedstrijd voor East Brunswick met een drie-set 6-2, 2-6, 6-2 overwinning die uiteindelijk nodig bleek te zijn.

“Het voelt geweldig”, zei hij over de overwinning. “Het was leuk om met Andrew te spelen. We vormden dit jaar een goed team. Het was vandaag best zwaar door de hitte. We hadden veel handdoeken en ijs. Het was zwaar voor beide teams. Ik denk dat de moeilijke omstandigheden de overwinning alleen maar specialer hebben gemaakt.”

Beide teams vochten tegen de zon en temperaturen die de bovenste jaren 90 bereikten. Er waren veel pauzes, waterflessen werden bijgevuld, de kannen waren bijna leeg en de spelers gebruikten ijskoude handdoeken om zichzelf af te koelen.

“De manier waarop ze vochten was geweldig om te zien. Ik ben zo trots op ze’, zei Cory Widmaier, coach van East Brunswick. “We hebben het hele seizoen een aantal belangrijke spelers gemist. Elke man op de selectie stapte er meteen in en miste helemaal geen beat. Het is geweldig om te zien hoe jongens debuteren in een seizoen als dit. Ze hebben zo hard gevochten. Het was daar vandaag brutaal. Ik moet mijn petje afgeven aan Marlboro. Ze waren een van de moeilijkste tegenstanders die we het hele seizoen hebben gezien. Ik ben trots op de manier waarop mijn jongens tegen de oppositie vochten, tegen de hitte vochten en gefocust bleven.”

Hij en Cui kruisten in de eerste set. East Brunswick pakte zelfs op elke positie de eerste set voordat de Mustangs (19-1) terugkwamen. De eerste dubbels waren in staat om het af te sluiten en de Bears op dat moment met 3-0 op teampunten te zetten.

“We namen allemaal veel pauzes om af te koelen”, zei Cui. “Misschien begon de hitte in de tweede set zijn tol te eisen, maar in de derde set herstelden we ons.”

“Ik denk dat we in die tweede set van onze kant wat energie verloren en van hun kant werden ze agressiever en namen ze meer controle over de rally’s”, zei hij. “De derde set ging over resetten en proberen onze focus terug te krijgen. We waren er vrij zeker van dat het derde punt aan ons zou liggen. We hebben gewoon gedaan wat we konden.”

Ryan Val en Jayden He uit East Brunswick versloegen in het tweede dubbel ook Kelvin Liwag en Jayden Hsu met 6-2, 6-3, en de eerste singles Jack Wong versloeg Sadhista Linga met 6-0, 6-0. Wong is de nr. 4 plaatsen in het komende staatstoernooi voor enkelspel, terwijl Linga een reeks van 17-32 is. Val en Nathan Bernadskii, die deze wedstrijd niet speelden, zijn de nr. 2 plaatsen voor het staatsdubbeltoernooi. Hij en Cui zijn een zaad van 9-14.

“Hij speelde fenomenaal”, zei Widmaier over Wong. “Hij heeft zijn spel naar een hoger niveau getild naarmate het seizoen vordert en hij speelt op dit moment het beste tennis van het seizoen en dat is wat je wilt. Ik kijk uit naar de volgende ronde en de rest van het jaar.”

Marlboro, die dit voorjaar zowel het Monmouth County Tournament als het Shore Conference Tournament won, behaalde zijn paar overwinningen op het tweede en derde enkelspel, aangezien de Mustangs elk de tweede set wonnen op de posities en vervolgens de 10-punts tiebreak. Ze gaven niet op ondanks dat de wedstrijd technisch gezien voorbij was, aangezien het nog niet over Sourish Gadhi en Edmond Niu ging.

Gadhi versloeg Siddharth Srinivasan met 2-6, 7-6 (7-5), 10-5, terwijl Niu met 3-6, 7-5, 10-4 voor Tanuj Chandekar was. Srinivasan is een 17-32 reekshoofd in het enkelspel.

East Brunswick, de winnaars van de Greater Middlesex Conference, won vorig jaar zijn derde groepskampioenschap toen het Bergen Tech in de finale met 3-2 versloeg. De twee teams zullen elkaar opnieuw ontmoeten, behalve deze keer in de halve finales. De Bears versloegen ook de Knights op het Bryan Bennett Memorial Tournament in april met 5-0. Nee. 8-gerangschikt Cherry Hill East en No. 7 Westfield spelen in de andere halve finale wedstrijd.

“Het zou veel betekenen om weer te winnen”, zei hij. “We hebben dit seizoen heel hard gewerkt. We hebben een geweldig team. We gaan ons best doen en hebben er zin in.”

“We gaan een aantal taaie tegenstanders zien,” zei Widmaier. “Vorig jaar was zwaar. Groep 4 pompt een aantal stoere teams eruit. We hebben Westfield dit seizoen gezien en we hebben Bergen Tech gezien. We weten wat er nodig is om ze te verslaan en we zullen ons beste tennis nodig hebben.”

De NJ High School Sports nieuwsbrief verschijnt nu 5 dagen per week in mailboxen. Meld je nu aan en ontvang als een van de eersten alle jongens- en meisjessporten waar je om geeft, elke weekdag rechtstreeks in je inbox. Om uw naam toe te voegen, Klik hier.

Zoals altijd, gelieve scores te rapporteren aan njschoolsports.com. Bedankt dat u op ons vertrouwt om de journalistiek te leveren waarop u kunt vertrouwen. Overweeg alstublieft om te steunen NJ.com met een abonnement.

Neem contact op met Chris Nalwasky via cnalwasky@njadvancemedia.com. Volg hem op Twitter op @ChrisNalwasky.

Leave a Comment