Murray Claws Past Shapovalov, Sets Djokovic Blockbuster In Madrid | ATP-tour

Negen maanden geleden won Andy Murray slechts acht wedstrijden in drie sets op Wimbledon tegen Denis Shapovalov in een wedstrijd die liet zien dat de Schot nog een lange weg te gaan had in zijn comeback van een heupoperatie. Wraak smaakte zoet voor de voormalige nummer 1 van de wereld. 1 op dinsdagavond.

Murray versloeg Shapovalov met 6-1, 3-6, 6-2 en bereikte de derde ronde op het Mutua Madrid Open. Het is de eerste keer dat hij opeenvolgende wedstrijden wint sinds januari in Sydney, waar de 46-voudig kampioen op tourniveau de finale bereikte.

Na mooie overwinningen op de Caja Magica tegen voormalige Top 10-spelers in Dominic Thiem en Shapovalov, wordt het voor Murray er niet makkelijker op. De volgende is een blockbuster-confrontatie met World No. 1 Novak Djokovic — hun eerste ontmoeting sinds de finale van Doha in 2017 — voor een plaats in de kwartfinales.

“In theorie zou ik geen kans moeten maken in de wedstrijd. Hij is duidelijk de nummer 1 van de wereld [and] Ik speel met een metalen heup, dus ik zou geen kans moeten maken in de wedstrijd”, zei Murray in zijn interview na de wedstrijd. “Het is een geweldige kans voor mij om te zien waar mijn spel staat en om weer tegen hem te spelen .

“We hebben in de loop der jaren zoveel geweldige veldslagen gehad in enkele van de grootste toernooien ter wereld. We speelden in de finale, ik denk aan alle vier de Grand Slams, we hier in de finale, en ik heb niet de kans gehad om Ik heb lang tegen hem gespeeld. Ik wist niet of ik ooit die kans zou krijgen, dus ik zal ervan genieten, ik zal een fantastische instelling hebben in de wedstrijd, mijn best doen en zien waar ik sta. “

Murray heeft het hele seizoen een glimp van zijn beste vorm laten zien en won acht opeenvolgende wedstrijden in de eerste ronde. Maar de 34-jarige heeft moeite om dat niveau vast te houden. Dinsdag leek het er even op dat dat weer het geval zou zijn.

De Schot toonde veel beweging om extra ballen in het spel te brengen, terwijl Shapovalov wild ballen bespoot, waardoor een overvloed aan ongedwongen fouten ontstond. Bij 2-2 in de tweede set kreeg Murray de kans om te breken voor een indrukwekkende voorsprong, maar kon hij niet omzetten.

Van daaruit begon Shapovalov zijn bereik te vinden en de voormalige wereldnr. 1 had geen antwoord, waardoor de Canadees door de tweede set heen kon schieten. Maar de tweevoudig kampioen van Madrid ging niet zonder slag of stoot ten onder.

Een 3-2 stand in de beslisser, Murray sloeg een sensationeel forehand-passerend schot dat Shapovalov in de rode aarde deed tuimelen. En op het volgende punt sneed de linkshandige de marges te fijn op een forehand langs de lijn, waardoor hij de pauze afstond. Murray profiteerde optimaal en met zijn vierde break van de wedstrijd zegevierde hij na twee uur en negen minuten.

“Ik heb de afgelopen vier of vijf weken heel hard getraind en mijn spel in goede vorm gekregen. Mijn beweging is zoveel beter dan aan het begin van het jaar en het maakt een enorm verschil voor mijn hele spel”, zei Murray. . “Het stelt me ​​in staat om verschillende beslissingen te nemen op het veld. Mijn beweging heeft me die wedstrijd vanavond gewonnen. Ik heb zoveel punten verdedigd. Hij heeft zoveel macht en ik heb veel punten kunnen verdedigen en dat won de wedstrijd voor mij, dus ik was daar heel blij mee.”

Inzichten

De geweldige verdediging van Murray was zijn ‘Steal-score’, een nieuwe maatstaf die aangeeft hoe vaak een speler een punt wint vanuit een verdedigende positie. Murray ‘stal’ 31 punten terwijl Shapovalov er slechts negen stal. Murray’s uitstekende verdediging deed ook de aanzienlijke voorsprong van de Canadees in de Balance of Power teniet, waarbij de linkshandige 34 procent van de wedstrijd in offensieve posities stond, vergeleken met 20 procent voor Murray. (Meer informatie over Power Balance en Conversion & Steel-scores.)

De volgende is zijn 37e ATP Head2Head-ontmoeting tegen Djokovic, die hun rivaliteit met 25-11 leidt. De zeven meest recente ontmoetingen van het paar zijn in finales gekomen. Djokovic had veel positieve dingen te zeggen over Murray en zijn vastberadenheid om terug te keren van een heupoperatie.

“Hij beweegt goed, speelt steeds beter. Het is echt fantastisch om te zien, want hij is een belangrijke speler voor ons spel. Hij heeft zijn stempel gedrukt in de geschiedenis van onze sport door meerdere slams en gouden medailles te winnen en [reaching] Nee. 1 van de wereld. Hij is een van de belangrijkste namen die we hebben’, zei Djokovic.

“Om hem nog steeds te laten concurreren is geweldig, en om hem zelfs te laten spelen bij [a] hoog niveau naarmate de tijd verstrijkt is indrukwekkend, gezien de operatie en wat hij heeft meegemaakt in de afgelopen jaren. Zijn veerkracht en vechtlust zijn echt inspirerend.”

Leave a Comment