Opkomende tennisster Akasha Urhobo, 15, wordt prof en krijgt haar eigen dag in Fort Lauderdale – Sun Sentinel

De stad Fort Lauderdale kwam samen met vrienden en familie in het Jimmy Evert Tennis Center om de prestaties van de 15-jarige tennisster Akasha Urhobo te vieren.

De stad heeft 1 mei uitgeroepen tot Akasha Urhobo-dag, die werd gevierd door een paar honderd weldoeners in de tennisfaciliteit op Holiday Park. Burgemeester Dean Trantalis van Fort Lauderdale maakte het officieel met een proclamatie ter ere van de rijzende tennisster.

De lijst van haar prestaties op de tennisbaan is indrukwekkend, aangezien Urhobo’s cv blijft groeien. Het winnen van haar eerste toernooi op 5-jarige leeftijd was slechts een voorbode van wat komen ging.

Urhobo is de enige tweevoudige back-to-back “Little Mo International Slam”-kampioen en werd de jongste USTA National Women’s Open Clay Court-kampioen, die ze als 12-jarige won in het Jimmy Evert Tennis Center. Op 14-jarige leeftijd voegde ze nog een USTA Clay Court-titel toe in het enkel- en dubbelspel.

Andere indrukwekkende overwinningen voor de inwoner van Lauderhill zijn onder meer het winnen van de ATA National Girls 18 en Women’s Open National Championship en het behalen van de FHSAA State 2A-titel in 2021 als student-atleet op Pine Crest High School.

Eerder dit jaar was de grote aankondiging dat Urhobo zich bij de professionele gelederen zou voegen. Ze kwalificeerde zich in haar eerste professionele ITF World Tennis Championship-toernooi en bereikte de kwartfinales.

Het speciale evenement bestond uit tennistentoonstellingen met dubbelspel, waarbij Urhobo samenwerkte met de 15-jarige Yubel Ubri tegen Daniel Luptak en Lauren Cooper.

Later hadden Urhobo en partner Luciano Muscella een oefenwedstrijd tegen Junior Ore en Sathi Chirala. Met de Fort Lauderdale Air and Sea Show, gemarkeerd door de Thunderbirds van de US Air Force, die zich boven het hoofd afspeelde, zetten de tennissers hun eigen indrukwekkende prestaties neer op de gravelbanen.

Als tennisser zei Trantalis dat hij een diepe waardering heeft voor wat Urhobo op zo’n jonge leeftijd heeft bereikt en wat de toekomst voor haar in petto heeft.

“Dit is een geweldige dag hier in Fort Lauderdale met de Air Show op het strand met duizenden mensen, het begin van Fleet Week met ons leger, en vandaag kunnen we Akasha Urhobo herkennen, een geweldige jonge persoon die indruk heeft gemaakt op iedereen met haar tennistalenten’, zei hij. “Het is geweldig om een ​​jong persoon haar talenten met haar inzet te zien toepassen en we hopen dat ze in de toekomst veel succes zal behalen op een hoog niveau. Haar vader TJ is erg trots. Hier begon Chrissy Evert en vele anderen en het Jimmy Evert Tennis Center is een broedplaats voor talent. Fort Lauderdale is de beste plek om te tennissen.”

TJ Urhobo is de hoofdtennisprof bij het Jimmy Evert Tennis Center en de eigenaar van Tennis Prodigy, Inc. Hij is de trainer en coach van zijn dochter Akasha sinds ze op 2-jarige leeftijd met een racket begon te slingeren.

“Akasha is erg opgewonden om professioneel te worden en speelde en versloeg een aantal zeer sterke spelers in haar eerste toernooi in Napels”, zei TJ. “Ik ben vooral blij omdat ze nog steeds van het spel houdt en dit wil doen. Akasha is de drijvende kracht om dit na te streven en is degene die mij naar de tennisbaan sleept. Ze blijft toegewijd aan de sport en geniet gewoon van de ervaring.”

In veel opzichten is Urhobo een typische tiener die geniet van het gezelschap van haar vrienden, waar ze kunnen lachen en genieten van de simpele dingen in het leven. Het hebben van fanfare en aandacht kan soms overweldigend zijn, maar de Lauderhill-bewoner behandelde alle fotoverzoeken en meet-and-greet-sessies met geduld en gratie. Haar meest comfortabele omgeving blijft op de tennisbanen.

“Omringd zijn door vrienden en familie geeft me een gevoel van veiligheid terwijl ik ernaar streef mijn doelen te bereiken”, zei Akasha. “Dankzij hun steun kan ik mijn koers volhouden, wetende dat er mensen achter me staan ​​die me constant steunen. Door de gebeurtenissen van vandaag voelde ik veel dankbaarheid jegens degenen die het evenement hebben georganiseerd en jegens mijn coach/vader die me heeft geleid naar waar ik nu ben en waar ik uiteindelijk zal zijn.”

Sean Rogers, supervisor van het recreatieprogramma en tennisdirecteur van Fort Lauderdale, volgt Akasha’s carrière. Ze is al meer dan tien jaar een vaste waarde in het Jimmy Evert Tennis Center.

“Vanwege al haar prestaties en het feit dat ze pro werd, verrasten we haar met de proclamatie van burgemeester Trantalis ter erkenning van Akasha Urhobo Day. We hadden een paar verrassingen voor haar vandaag’, zei hij.

Wat begon met een kind dat haar vader op de tennisbanen volgde, is uitgegroeid tot een tennisreis die hoopt op een sprookjeseinde.

“De relatie tussen Akasha en haar vader is zo dynamisch en anders dan wat de meeste jeugdspelers ervaren”, zei Rogers. “Akasha is degene die haar vader pusht om hier te komen tennissen. Dat is niet de norm en het zijn meestal de ouders die de chauffeurs zijn die hun kinderen aanmoedigen om elke dag te oefenen en te spelen. Al op zeer jonge leeftijd vertelde Akasha haar vader dat ze tennisprof wilde worden. Dat is een van de redenen waarom ze nu zo succesvol is.”

Leden van het Jimmy Evert Tennis Center zijn Akasha’s grootste fans geworden en zijn er om elke grote overwinning te vieren. Ze heeft het tennispubliek en niet-sporters voor zich gewonnen met hoe ze zich ook buiten het veld gedraagt.

“Ze heeft de lichamelijkheid en alle immateriële zaken. Akasha heeft moed en wil elk punt winnen. Ze verandert in een behoorlijk opmerkelijke jonge vrouw die haar vrienden of sociale kringen niet heeft opgeofferd. Het is opmerkelijk om twee keer potentiële blikseminslag te hebben op dezelfde locatie hier in het Jimmy Evert Tennis Center. Dat hadden we met Chris Evert. Akasha heeft dat potentieel om dat te doen. We zullen ervoor zorgen dat ze over de finish komt.”

Leave a Comment