PGA CEO in gesprek met Phil Mickelson

Phil Mickelson in februari op de Saudi International.

Getty Images

Phil Mickelson, die sinds februari niet meer in het openbaar heeft gesproken of op een evenement heeft gespeeld, heeft “een aantal gesprekken” gehad met de CEO van de PGA of America, aangezien Mickelson over minder dan twee weken beslist om zijn titel te verdedigen op het PGA-kampioenschap .

“Ik heb een aantal gesprekken met hem gehad voor, je weet wel, noem het maar, afgelopen herfst en sindsdien en recent”, zei Seth Waugh deze week op de 5 Clubs-gesprek podcast ‘Ik denk dat hij, weet je, hij is – je hebt het goed gezegd, ik denk dat hij probeert uit te vinden wanneer het juiste moment voor hem is. Ik denk dat de game ook voor hem het juiste moment probeert te vinden. Hoe lang is lang genoeg? En is hij er mentaal en fysiek klaar voor?”

Vorige week zei de zaakwaarnemer van Mickelson dat de speler zich had ingeschreven om te spelen in zowel het PGA Championship als de US Open, samen met een verzoek om vrijlating van de PGA Tour om deel te nemen aan het eerste LIV Golf Invitational Series-evenement, dat op 9-11 juni in Londen plaatsvindt. Aanmelden voor deze evenementen betekent echter niet dat Mickelson er zeker in zal spelen.

Als hij dat doet, zouden de toernooien zijn eerste zijn sinds de Saudi International in de eerste week van februari. Een paar weken later bracht hij een statement op zijn social media kanalenzei dat hij “wat tijd zou nemen” na controversiële opmerkingen over de LIV-serie, een nieuwe, door Saoedi-Arabië gefinancierde golfcompetitie.

“Hoewel het er nu niet zo uitziet, gezien mijn recente opmerkingen, zijn mijn acties tijdens dit proces altijd in het belang van golf, mijn collega’s, sponsors en fans geweest”, schreef Mickelson. “Er is het probleem van off-record opmerkingen die buiten de context en zonder mijn toestemming worden gedeeld, maar het grotere probleem is dat ik woorden heb gebruikt die ik oprecht betreur en die niet mijn ware gevoelens of bedoelingen weerspiegelen. Het was roekeloos, ik heb mensen beledigd en het spijt me ten zeerste voor mijn woordkeuze. Ik ben meer dan teleurgesteld en zal er alles aan doen om op mezelf te reflecteren en hiervan te leren.”

De opmerkingen waar Mickelson naar verwees, kwamen in een uittreksel voor een aanstaande biografie van Alan Shipnuck, gepubliceerd in februari. 17 op firepitcollective.com. (Shipnuck heeft betwist Mickelsons karakterisering van hun gesprek.)

greg norman en phil mickelson in saoedi-arabië

De laatste aankondiging van Phil Mickelson laat ons meer vragen stellen

Door:

Dylan DethierHet fragment beschrijft de betrokkenheid van Mickelson bij LIV Golf, het nieuwe bedrijf onder leiding van Greg Norman dat naar verwachting dit jaar de nieuwe golftour zal lanceren en wordt ondersteund door het openbare investeringsfonds van de regering van Saoedi-Arabië. Mickelson noemde zijn nieuwe partners ‘enge moeders’ en hij drong er ook op aan dat de mediarechten van de PGA Tour eerlijker verdeeld moesten worden over Tour-leden.

Op de podcast zei Waugh: “de hele zaak is gewoon triest.”

“Het is triest voor Phil, het is triest voor het spel”, zei hij. “Hij is al heel lang geweldig voor het spel en ik geloof echt in verlossing en ik geloof echt dat hij dit kan oplossen. Ik denk dat hij moet beslissen wat hij wil worden. Wil hij deel uitmaken van het ecosysteem of het ecosysteem veranderen? En ik denk dat hij er een beetje tussenin zit, toch.”

Maar speelt Mickelson in het PGA Championship, dat op 19 mei begint in Southern Hills in Tulsa? Vorig jaar won de toen 50-jarige het evenement om de oudste grote kampioen ooit te worden, maar Waugh zei in de podcast dat hij dacht dat Mickelson een “late beslissing” zou nemen om te spelen.

phil mickelson gokverliezen

Rapport: Phil Mickelson’s gokverliezen veel groter dan eerder bekend

Door:

James Colgan‘En ik denk, weet je, we zullen blijven praten,’ zei hij. “Ik ken Phil al twintig jaar en hij is een gecompliceerde man met gecompliceerde gedachten en in een gecompliceerde situatie. En dus proberen we allemaal uit te zoeken wat het beste voor hem is en eerlijk gezegd wat het beste is voor het spel en we zullen die gesprekken blijven voeren.”

De gastheer van de podcast, Gary Williams, vroeg Waugh vervolgens of er “procedures zouden zijn, laten we zeggen, in het geval dat hij speelt, voor zover hij de media ontmoet.”

“Ja, we hebben er veel over gesproken”, zei Waugh in de podcast. “En ik hoop dat we dat kunnen doen voordat, weet je, de vlag omhoog gaat, toch. Dus het idee is dat als hij wel speelt, en als hij kan en mag als hij wil spelen, hij zeker met de media te maken krijgt. Maar ik hoop dat het maandag of dinsdag is, en als de vlag dan uitgaat, gaat het over golf, toch. En dat is – wat we proberen te doen is een groot kampioenschap af te leveren, geen circus, toch. En dus zou ik hopen dat hij dat kan vermijden, en iedereen kan dat vermijden. En we hebben het over golfschoten in plaats van, je weet wel, verbale blunders, als we eenmaal op gang zijn.

“Maar er is zeker, denk ik, een deel van zijn manier van denken is of ik klaar ben om die blik onder ogen te zien en dat gesprek te voeren en alle antwoorden te hebben waar iedereen naar op zoek is. En als ik het die week doe, ben ik dan in staat om onder dat soort druk te strijden op een grote kampioenschapslocatie, toch, met alles wat er gaande is. Maar we zouden er alles aan doen om het voor onze week of heel vroeg in de week te laten gebeuren.”

Golf tijdschrift

Abonneer je op het tijdschrift

Abonneren

Nick Piastowski

Nick Piastowski

Golf.com-editor

Nick Piastowski is Senior Editor bij Golf.com en Golf Magazine. In zijn rol is hij verantwoordelijk voor het redigeren, schrijven en ontwikkelen van verhalen in de golfwereld. En als hij niet schrijft over manieren om de golfbal verder en rechter te slaan, speelt de inwoner van Milwaukee waarschijnlijk het spel, slaat de bal links, rechts en kort, en drinkt een koud biertje om zijn score weg te spoelen. Je kunt contact met hem opnemen over al deze onderwerpen – zijn verhalen, zijn spel of zijn bieren – op nick.piastowski@golf.com.

Leave a Comment