Phil Mickelson noemt gokgewoonte ‘roekeloos en gênant’ in interview met Sports Illustrated

Phil Mickelson noemde zijn gokgewoonte “roekeloos en gênant”, in een interview met Bob Harig van Sports Illustrated.

Uren nadat LIV Golf maandag aankondigde dat Mickelson deze week zijn terugkeer naar de competitie zou maken, sprak Harig met Mickelson terwijl hij op weg was naar het evenement in Londen.

Mickelson zit sinds begin februari in een zelfopgelegde ballingschap, nadat hij geciteerd was met denigrerende opmerkingen over zowel de door Saudi gesteunde LIV Golf-serie en de PGA Tour.

In zijn interview met Harig besprak Mickelson een aantal onderwerpen, van zijn status op Tour tot zijn relatie met de Saoedi’s. Maar het waren zijn uitspraken over zijn oude gokgewoonte die het meest opvielen.

Toen hem werd gevraagd naar financiële moeilijkheden, zei Mickelson tegen Harig: “Mijn gokken werd zo roekeloos en gênant. Ik moest het aanpakken. En ik ben er al een aantal jaren mee bezig. En voor honderden uren therapie. Ik voel me goed waar ik ben. Mijn familie en ik zijn en zijn al een tijdje financieel veilig.

“Gokken maakt al deel uit van mijn leven sinds ik me kan herinneren. Maar ongeveer tien jaar geleden zou ik zeggen dat het roekeloos werd. Het is vernederend. Ik hou er niet van dat mensen het weten. Feit is dat ik er al een tijdje mee bezig ben. Amy heeft mij en het proces zeer gesteund. We zijn na vele jaren op de plaats waar ik me op mijn gemak voel met waar dat is. Het is geen bedreiging voor mij of mijn financiële zekerheid. Het waren gewoon een aantal slechte beslissingen.”

Mickelson merkte ook op dat hij een verschil ziet tussen gokken op de baan en erbuiten.

“Op de golfbaan zorgt het voor concurrentie. Maar het is de angst, de andere dingen die opkomen bij gokken buiten de cursus en verslaving buiten de cursus die ik echt moest aanpakken,’ zei hij.

Alan Shipnuk, auteur van een recente biografie van Mickelson, schreef in zijn boek dat Mickelson tussen 2010-14 naar schatting $ 40 miljoen verloor.

Na te hebben gespeeld in het inaugurele LIV Golf Invitational Series-evenement van deze week, dat een beurs van $ 25 miljoen biedt, zei Mickelson dat hij van plan is volgende week deel te nemen aan The Country Club in Brookline, Massachusetts.

DOOR Rex Hoggard

Phil Mickelson zal uit zijn zelfisolatie komen en deze week deelnemen aan het LIV Golf Invitational Series-evenement in Londen

“Ik kijk ernaar uit om de US Open te spelen en ik zal er zijn”, zei hij. “Ik heb begrepen dat ik in staat ben om te spelen.”

De 51-jarige zei dat het ook zijn begrip was dat hij in de eerste twee majors van het seizoen had kunnen spelen, maar dat “ik echt wat tijd nodig had.” Hij zei dat hij zowel de Masters, die hij drie keer won, als het PGA Championship, waarvan hij titelverdediger was, heeft gezien.

Wat zijn Tour-status betreft, zei Mickelson dat hij hoopt zijn levenslange lidmaatschap te behouden, dat hij verdiende dankzij zijn totale overwinning en service. Hij zei dat hij geen gesprekken heeft gehad met PGA Tour-commissaris Jay Monahan, maar hij heeft gesproken met functionarissen van de organisaties die de vier majors leiden.

“Ik heb mijn ontslag niet genomen [PGA Tour] lidmaatschap. Ik heb heel hard gewerkt om dat levenslange lidmaatschap te verdienen. En ik heb goede hoop dat ik de mogelijkheid zal hebben om te spelen waar ik maar wil, waar het de PGA Tour is, LIV of waar ik maar wil,” zei hij.

Die relatie met LIV Golf leek gespannen toen Mickelson eerder dit jaar in een Fire Pit Collective-verhaal werd geciteerd, onder meer:[The Saudis are] enge motherf*****s om mee te doen. We weten dat ze hebben vermoord [Washington Post reporter and U.S. resident Jamal] Khashoggi en hebben een verschrikkelijke staat van dienst op het gebied van mensenrechten. Ze executeren daar mensen omdat ze homo zijn. Dit alles wetende, waarom zou ik het überhaupt overwegen? Omdat dit een once-in-a-lifetime kans is om de manier waarop de PGA Tour werkt opnieuw vorm te geven.”

Op de vraag van Haring hoe hij die relatie tussen het spelen voor een nieuwe competitie kan “verdekken” – zij het een die wordt ondersteund door het Saoedi-Arabië’s Public Investment Fund – antwoordde Mickelson: “Ik keur mensenrechtenschendingen zeker niet goed. En het is verschrikkelijk om aan te pakken wat er met Jamal Khashoggi is gebeurd. Maar ik heb het goede gezien dat [the] golfspel door de geschiedenis heen heeft gedaan. En ik geloof echt dat LIV ook goed kan zijn voor het golfspel.”

.

Leave a Comment