Phil Mickelson zal ‘PGA Tour-problemen’ niet bespreken naarmate het LIV-debuut nadert

HEMEL HEMPSTEAD, Engeland — Phil Mickelson, die zijn eerste publieke optreden sinds februari maakt, wil noch bevestigen noch ontkennen dat hij is geschorst of geschorst door de PGA Tour omdat hij deelnam aan de rivaliserende LIV Golf Tour.

“Ik kies ervoor om op dit moment niet in het openbaar te spreken over PGA Tour-kwesties”, zei Mickelson woensdagochtend.

Mickelson benadrukte meerdere keren dat het hem speet voor recente controversiële opmerkingen die hebben geleid tot zijn beslissing om tijd te besparen bij het golfen, waaronder zijn beslissing om zijn PGA Championship vorige maand niet te verdedigen.

“Ik heb veel dingen gezegd en gedaan waar ik spijt van heb”, zei Mickelson. “Het spijt me en het spijt me voor de pijn die het veel mensen heeft veroorzaakt.”

Mickelson maakt deel uit van een 48-koppig veld voor de beginnende LIV Golf-competitie die donderdag zijn eerste evenement zal houden in de Centurion Club buiten Londen. Onder het veld bevinden zich ook Kevin Na en Dustin Johnson, die de afgelopen week tot een aantal golfers behoorden die aankondigden dat ze hun PGA Tour-lidmaatschap opzegden.

Bronnen vertelden eerder aan ESPN’s Mark Schlabach dat PGA Tour-commissaris Jay Monahan vorige week op de Memorial in Dublin, Ohio aan spelersagenten vertelde dat spelers moesten kiezen of ze op de PGA Tour of in de LIV Golf-serie wilden spelen en dat ze dat konden’ t spelen in beide. Monahan heeft spelers die in Londen streden zonder releases bedreigd met discipline, waaronder boetes, schorsingen en/of bans.

Mickelson beantwoordde bijna 30 minuten lang vragen van verslaggevers, maar weigerde verschillende keren om specifiek te zijn over opmerkingen die hij maakte aan journalist Alan Shipnuck die in februari werd gepubliceerd en waarin hij verklaarde dat de eigenaren van LIV Golf “enge moeders waren om mee te doen”. met.”

LIV Golf wordt ondersteund door het Public Investment Fund van Saoedi-Arabië, dat wordt gecontroleerd door kroonprins Mohammed bin Salman. Salman is beschuldigd van talrijke mensenrechtenschendingen, waaronder de moord op de journalist Jamal Khashoggi van de Washington Post in 2018.

“Ik keur mensenrechtenschendingen helemaal niet goed”, zei Mickelson. “Niemand hier ter wereld doet dat. Ik ben me zeker bewust van wat er met Jamal Khashoggi is gebeurd, en ik vind het verschrikkelijk. Ik heb ook het goede gezien dat golf door de geschiedenis heen heeft gedaan, en ik geloof dat LIV Golf gaat ook veel goeds doen voor het spel. Ik ben enthousiast over deze kans en daarom ben ik hier.”

Mickelson koos zijn woorden tijdens de persconferentie zorgvuldig, waarbij hij verschillende keren pauzeerde toen hij leek te overwegen hoe hij een onderwerp moest behandelen voordat hij zijn mond opendeed. Hij maakte een paar grappen en nipte van zijn persoonlijke merk therapeutische koffie uit een glas met zijn persoonlijke logo, maar hij leek vooral somber terwijl hij zijn antwoorden overpeinsde.

Hij zei tijdens zijn vier maanden afwezigheid van golf dat hij met zijn gezin reisde, tijd in therapie doorbracht en golf op televisie keek.

“Ik heb een pauze van vier maanden gehad in de game die ik in meer dan drie decennia niet heb gehad”, zei Mickelson. “Ik heb de kans gehad om tijd door te brengen met mijn vrouw, Amy, en tijd door te brengen met reizen naar delen van de wereld, tijd doorbrengen op een plek die we hebben in Montana om te skiën en wandelen in Sedona. Het heeft me de tijd gegeven om een ​​deel van de het werk en de therapie op gebieden waar ik tekortschiet in mijn leven. Het heeft me de tijd gegeven om na te denken over wat ik in de toekomst wil doen en wat het beste voor mij is en wat het beste is voor de mensen om wie ik geef.”

Mickelson bevestigde dat hij een deel van het gedrag probeerde aan te pakken – met name zijn overmatig gokken – waarvan hij dacht dat het zijn persoonlijke leven negatief beïnvloedde.

“Ik ben er al vele jaren mee bezig”, zei Mickelson. “Ik en mijn familie, we zijn financieel veilig voor – ik weet niet eens meer hoe lang nu. Maar het zou zeker worden bedreigd als ik dit niet aanpakte. En dat deed ik ook.”

Mickelson zei dat hij niet is afgetreden als lid van de PGA Tour en ook niet van plan is dit te doen, maar hij weet gewoon niet zeker wat zijn toekomst met de PGA Tour zal zijn.

“Ik heb veel gekregen van de PGA Tour en ik heb veel gekregen”, zei Mickelson. “Ik heb heel hard gewerkt om bij te dragen en waarde toe te voegen aan de tour tijdens mijn tijd daar. Ik heb heel hard gewerkt om een ​​levenslange vrijstelling te verdienen, en ik wil dat niet opgeven en ik heb niet het gevoel dat ik dat had moeten doen tot.

“Ik weet niet wat dat betekent voor een toekomst. Ik weet niet wat er gaat gebeuren. Maar dat heb ik verdiend en ik ben niet van plan het zomaar op te geven.”

Ondanks dat hij eerder suggereerde dat hij LIV Golf gebruikte als “hefboom” om enkele veranderingen op de PGA Tour door te voeren, weigerde Mickelson te zeggen in welke veranderingen hij nog steeds geïnteresseerd was.

“Ik heb veel uitgesproken meningen over dingen die veel beter zouden moeten en kunnen”, zei Mickelson. “Een van de fouten die ik heb gemaakt, is die publiekelijk uiten. Dus ik zal me echt inspannen om die gesprekken achter gesloten deuren in de toekomst te houden. Ik denk dat dat de manier is om het meest efficiënt te zijn en er het maximale uit te halen.”

Mickelson zei dat hij van plan is volgende week deel te nemen aan de US Open in The Country Club in Brookline, Massachusetts, en dat hij zich nu beter voelt over zijn spel dan in maanden.

“Ik heb vier maanden pauze gehad van de game die ik in meer dan drie decennia niet heb gehad. Ik heb de kans gehad om tijd door te brengen met mijn vrouw, Amy, en tijd door te brengen met reizen naar delen van de wereld, besteden tijd op een plaats die we hebben in Montana skiën en wandelen in Sedona. Het heeft me de tijd gegeven om een ​​deel van het werk en de therapie voort te zetten in gebieden waar ik een tekort heb in mijn leven. vooruit en wat het beste is voor mij en wat het beste is voor de mensen Ik geef om.”

Phil Mickelson, tijdens zijn onderbreking van golf in 2022

Hij zei dat hij voelde – op basis van gesprekken met de organisatoren – dat hij welkom zou zijn geweest bij het Masters- of PGA-kampioenschap. Maar hij had niet het gevoel dat zijn spel bijna scherp genoeg was om mee te doen.

“Elke dag van de Masters heb ik ‘s ochtends geskied en daarna heb ik het toernooi bekeken”, zei Mickelson. “Ik vond het leuk om ernaar te kijken. Ik vond dat Scottie Scheffler daar een geweldige prestatie neerzette. Ik merkte dat ik de Masters miste, maar ik wilde er niet bij zijn. Ik had niet in een club gespeeld. Ik was niet in een positie om competitief te zijn. zal altijd van dat toernooi houden, en als ik er niet ben, zal ik het altijd missen, maar ik had geen zin om daar te zijn.”

Hij zei dat hij hetzelfde voelde over het PGA-kampioenschap in Southern Hills. Mickelson was de eerste grote kampioen in de moderne geschiedenis die ervoor koos om zijn titel niet vrijwillig te verdedigen, niet vanwege een blessure.

“Door uitgebreide gesprekken werd mij duidelijk gemaakt dat ik kon spelen als ik dat wilde”, zei Mickelson. “Ik heb er gewoon voor gekozen om dat niet te doen.”

Tegen het einde van de persconferentie kon Mickelson het niet laten om een ​​kleine glimlach te kraken toen hem werd gevraagd of hij echt $ 200 miljoen ontving van LIV Golf voor zijn deelname aan de startup-competitie.

“Ik vind dat contractovereenkomsten privé moeten zijn”, zei Mickelson. “Het lijkt niet het geval te zijn, maar het zou moeten zijn.”

.

Leave a Comment