Pro geërgerd door PGA greens

Tyrrell Hatton op vrijdag na een bunkerschot op de 16e hole bij Southern Hills.

Getty Images

August Nationaal? oneerlijk. Zuidelijke heuvels? Bobbie.

Maak dat twee voor twee voor Tyrrell Hatton in zijn beoordelingen van grote kampioenschapscursussen dit jaar. Pas op, The Country Club (US Open) en St. Andrews (Open Kampioenschap). Hij is op de grand slam watch.

De laatste brand van de Engelsman kwam na de tweede ronde van het PGA Championship op vrijdag. Winden tot 65 km/u in Tulsa, Oklahoma, hadden het terreinpersoneel gedwongen de greens van de Southern Hills niet te maaien – in de gedachte dat een beetje extra gras enige bescherming zou bieden tegen de windstoten – maar tegen de tijd dat Hatton ze bereikte in de middag waren de oppervlakken, in zijn woorden, “behoorlijk bobbelig” geworden.

In zijn persconferentie na de ronde hadden de eerste twee antwoorden van Hatton betrekking op putten. Een verslaggever vroeg toen: “Ze hebben vandaag geen greens gesneden. Ik vroeg me alleen af ​​of ze ‘s middags misschien wat langzamer zijn geworden. Vond je dat een voordeel of nadeel of enig effect op jou?”

Werknemers bereiden de golfbaan van Southern Hills in het donker voor op het PGA-kampioenschap van 2022

2022 PGA Championship-kijkersgids: starttijden, tv-schema, streaming, hoe te kijken

Door:

Kevin Cunningham“Ik zou niet zeggen dat het een voordeel is,” zei Hatton. ‘Ik bedoel, we spelen een groot kampioenschap, geen maandelijkse medaille. Weet je, ze dwarrelen alle kanten op. Het is zo moeilijk om putts te maken. Je kunt dus een geweldige putt slaan en ze zien er gewoon niet uit alsof ze erin gaan, wat moeilijk te accepteren is als we in een groot kampioenschap spelen.

“Vanuit mijn oogpunt hoop ik natuurlijk dat de greens dit weekend mooier zijn. Maar dat gezegd hebbende, ik moet nog steeds in staat zijn om fatsoenlijke shots te maken om mezelf kansen te geven om birdies te maken, dus kijk maar waar dat ons brengt.”

Hatton werd vervolgens gevraagd of hij begreep waarom de greens niet werden gesneden, en of hij daarmee akkoord ging.

Misschien ironisch genoeg was hij dat wel.

“Ja, dat is volkomen logisch met de wind die ze vanmorgen hadden,” zei Hatton. “Het was behoorlijk brutaal met de windstoten die ze op dat moment hadden, en de greens, ze hebben een aantal behoorlijke hellingen, dus ze kunnen ze niet snel maken, anders is het maar één, het zal de rondes vertragen nog meer naar beneden, en twee, maken het vrijwel onspeelbaar. ”

Aaron Wise maakte een rit naar het hoofd bij het PGA-kampioenschap.

‘Hij is net overkoepeld’: Pro neemt drive-to-head op het PGA Championship

Door:

Dylan DethierDus, in een notendop, Southern Hills was verdoemd als ze dat deden. En verdomd als ze dat niet deden. Moeilijke scène. Hoe dan ook, de statistieken van Hatton ondersteunden zijn frustratie. Tijdens de tweede ronde van vrijdag, waar hij een twee-onder 68 schoot, werd hij 97e in het veld in Strokes Gained: Putting, met -0,525. Over zijn laatste drie holes sloeg Hatton drie putts van 64 voet op 16, miste een 8-footer op 17 en miste een 5-footer op 18.

Met name Hatton was niet de enige in zijn kritiek.

“Ze zijn absoluut langzamer”, zei Brooks Koepka, die een drie-onder 67 schoot – en negende werd in SG: Putting. “Je denkt – ze kunnen toch niet zo snel worden alleen omdat ze behoorlijk glooiend zijn, maar ik denk niet dat deze groene oppervlakken om mee te beginnen het meest glad zijn.”

Terug naar Augusta National.

Het was daar, tijdens de Masters, waar Hatton opende met een even par 72 – en vervolgens 73, 79 en 80 werd. Hij was in het begin nooit verlegen om zich uit te drukken en vond een boosdoener voor het struikelen toen het allemaal voorbij was.

“Je kunt hier goede shots maken en er geen beloning voor krijgen. Het is soms oneerlijk’, zei Hatton. “Daar ben ik het niet mee eens. Als je een goed schot maakt, zou je in de buurt van de hole moeten eindigen – niet kortaf in een bunker vanwege de hellingen die ze hebben gecreëerd en zo. Ja, ik denk niet dat het soms een eerlijke test is, en als je goede foto’s maakt en je er niet voor wordt beloond, is dat te zien.”

tyrrell hatton bij 2022 masters

‘Het is soms oneerlijk’: Pro bekritiseert Augusta National-opstelling, incisie

Door:

Alan Bastable“Het is niet eens proberen om op iets voort te bouwen voor volgende week. Ik probeer gewoon idealiter zo snel mogelijk van de golfbaan te komen.”

Hatton is ook hier niet de enige met zijn gevoelens. Alan Bastable van GOLF schreef in april dat Lee Trevino, Tom Weiskopf en zelfs Fuzzy Zoeller, die het toernooi in 1979 won, ooit soortgelijke klachten hadden ingediend, waarbij Zoeller zei: ‘Ik word boos. Als ik een goed schot raak, word ik graag half beloond.”

“Ik denk dat de cursus in het algemeen zo is opgezet”, zei Hatton dit jaar ook tijdens de Masters. “Je hoeft niet echt een schot te missen, en je volgende schot heb je – je hebt echt moeite om par te maken.

“Met de manier waarop het hier van de greens afdaalt en de hellingen waar je dan op aan het chippen bent en hoe duidelijk het gemaaid is, maakt het het gewoon heel moeilijk om zelfs maar een chipshot van dichtbij te krijgen. Ik denk dat alles hier overdreven is.”

Golf tijdschrift

Abonneer je op het tijdschrift

Abonneren

Nick Piastowski

Nick Piastowski

Golf.com-editor

Nick Piastowski is Senior Editor bij Golf.com en Golf Magazine. In zijn rol is hij verantwoordelijk voor het redigeren, schrijven en ontwikkelen van verhalen in de golfwereld. En als hij niet schrijft over manieren om de golfbal verder en rechter te slaan, speelt de inwoner van Milwaukee waarschijnlijk het spel, slaat de bal links, rechts en kort, en drinkt een koud biertje om zijn score weg te spoelen. Je kunt contact met hem opnemen over al deze onderwerpen – zijn verhalen, zijn spel of zijn bieren – op nick.piastowski@golf.com.

Leave a Comment