Rafael Nadal vs Alexander Zverev LIVE: French Open 2022 updates en Casper Ruud vs Marin Cilic resultaat

‘Onverwacht niveau’ – Nadal over zijn optreden na overwinning op Djokovic

Rafael Nadal neemt het op tegen Casper Ruud in de Franse Open-finale voor heren, na een buitengewone dag op Roland Garros, waarbij de ene halve finale werd vertraagd door een milieuactivist die zichzelf aan het net bond en de andere voortijdig werd beëindigd nadat Alexander Zverev werd gedwongen om gestopt vanwege een verschrikkelijke enkelblessure.

Het spel tussen Ruud en Marin Cilic werd onderbroken door ongeveer 10 minuten nadat een demonstrant, die een wit T-shirt droeg met de boodschap ‘We hebben nog 1028 dagen te gaan’, het veld op sprong op Philippe-Chatrier en zich vastketende aan het net.

De Franse campagnegroep Dernière Rénovation eiste de verantwoordelijkheid voor het protest op. In een bericht op Twitter zei de groep dat een 22-jarige demonstrant genaamd Alizée de rechtbank was binnengekomen “om de aandacht te vestigen op de klimaatnoodsituatie”.

Eerder moest Zverev zich terugtrekken uit zijn halve finale tegen Nadal nadat de Duitser zijn enkel had gerold en in een rolstoel het veld moest verlaten. Met de tweede set van de wedstrijd op weg naar een tiebreak na drie pulserende uren, ging Zverev over zijn rechterenkel en bleef hij schreeuwen van de pijn na wat leek op een verschrikkelijke blessure.

Het betekent dat Nadal door is naar zijn 14e Franse Open-finale, maar zijn gedachten waren na de wedstrijd bij zijn tegenstander. “Heel zwaar, heel verdrietig voor hem”, zei Nadal. “Hij speelde een ongelooflijk toernooi.”

Nadal speelt tegen Ruud in de finale nadat de 23-jarige de eerste Noorse speler was die een grand slam-finale voor heren bereikte door Cilic in vier sets te verslaan. Bekijk hieronder de actie van Roland Garros:

1654289865

Ruud overwint protestafleiding om Cilic . te veroveren

Casper Ruud bereikte zijn eerste grandslamfinale op de French Open nadat zijn partij met Marin Cilic werd onderbroken door een vrouw die het veld binnendrong.

De halve finale werd 10 minuten opgehouden nadat de vrouw het veld op liep en zich vastbond aan het net.

De vrouw, vermoedelijk een klimaatactiviste, droeg een T-shirt met de slogan ‘we hebben nog 1028 dagen’.

Ze liep onbetwist door naar Court Phillipe-Chatrier tijdens de derde set en klampte zich vast aan het net, wat ernstige vragen opriep over de veiligheid op Roland Garros.

Toernooidirecteur Amelie Mauresmo keek toe terwijl de spelers het veld verlieten terwijl de vrouw werd verwijderd.

Na een korte warming-up hervatten de spelers de wedstrijd en de Noorse achtste reekshoofd Ruud boekte een 3-6 6-4 6-2 6-2 overwinning en verzekerde zich van een ontmoeting met 13-voudig kampioen Rafael Nadal in de finale.

Jamie Braidwood3 juni 2022 21:57

1654289382

Nadal heeft ‘veel medelijden’ met Zverev na gruwelijke enkelblessure

Rafael Nadal gaf toe dat de glans was afgenomen bij het bereiken van een nieuwe Franse Open-finale door de gruwelijke blessure die tegenstander Alexander Zverev opliep.

Nadal en nummer drie van de wereld Zverev waren al meer dan drie uur aan het vechten toen de Duitser aan het einde van de tweede set de grond in gleed met zijn enkel onder zich verdraaid.

Zverev schreeuwde het uit van de pijn toen medici naar het veld renden terwijl Nadal over het net rende om zijn getroffen tegenstander te troosten.

De betraande 25-jarige werd in een rolstoel van het veld gehaald en Nadal zat bij hem terwijl hij controles onderging voordat hij vijf minuten later opnieuw op krukken verscheen om te bevestigen dat hij niet verder kon.

Jamie Braidwood3 juni 2022 21:49

1654288782

Ruud ‘een beetje bang’ tijdens protest French Open

Ruud, in gesprek met Eurosport over het incident tijdens zijn halve finale: “Ik was eerlijk gezegd een beetje bang. Ik wist niet wat er aan de hand was. Het is me nog nooit overkomen [before]. Het leek alsof ze zichzelf had vastgebonden en iets om haar nek had. Ik heb haar t-shirt niet gezien, maar het was een beetje ongemakkelijk. We verlieten het veld en toen we terugkwamen, kon ik mijn focus houden. Maar het was een beetje uitdagend, ja.”

Jamie Braidwood3 juni 2022 21:39

1654288046

Ruud: ‘Nadal is mijn hele leven mijn idool geweest’

Ruud: “Het was een geweldige wedstrijd van mijn kant. Ik startte niet geweldig, maar Marin speelde erg goed in de eerste set. Ik speelde te verdedigend, maar kon hem in de tweede set breken en dat bracht me een beetje op gang. Daarna speelde ik dit jaar een deel van mijn tennis, waarbij ik goed serveerde en agressief speelde. Dus ik ben super blij met de prestatie van vandaag.

“Marin is meestal degene die hard en snel speelt. Hij serveerde groot, speelde goed en kwam in het net, dus ik dacht dat ik het moest opvoeren en een tegenaanval moest uitvoeren. Het heeft geholpen en is gelukt. Ik veranderde een beetje was ook gewoon mijn niveau verhoogd.

“Toen ik jonger was, was ik te negatief, maar ik ben ook een beetje volwassen geworden. Ik heb opgekeken naar Rafa, de speler die ik in de finale ga spelen. Hij klaagt nooit, hij is een perfect voorbeeld van hoe ik vind dat je je op de rechtbank moet gedragen: geef nooit op, klaag nooit. Hij is mijn hele leven mijn idool geweest.

“Het is een geweldige finale. Hij is de laatste speler van de grote drie waar ik nog niet tegen heb gespeeld. Ik denk dat het de perfecte timing is en het was het wachten waard. Om tegen hem te spelen in een grandslamfinale zal een speciaal moment voor mij zijn, en hopelijk ook voor hem omdat hij al zoveel finales heeft gespeeld! Deze keer speelt hij in ieder geval een leerling van zijn academie, dus hopelijk wordt het een leuke.”

(AFP via Getty Images)

Jamie Braidwood3 juni 2022 21:27

1654287473

French Open: Ruud 3-6 6-4 6-2 Cilic – Game, set and match!

Wat een optreden van Casper Ruud! De 23-jarige heeft Philippe-Chatrier net uitgeserveerd alsof hij zijn hele leven de halve finales van een grand slam speelt.

Hij speelt zondag in de finale tegen Rafael Nadal. Het is bijna net zo moeilijk als het wordt, maar de Noor, de eerste speler uit zijn land die een grandslamfinale bij de mannen bereikt, zal het gevoel hebben dat hij niets te verliezen heeft.

Jamie Braidwood3 juni 2022 21:17

1654287041

Franse Open: Ruud 3-6 6-4 5-1 Cilic

Casper Ruud is zeker niet afgeleid door het protest. De 23-jarige stoomt nu richting de Franse Open-finale na een dubbele break te hebben gekregen tegen Marin Cilic, die er nu uitziet alsof hij liever binnen was gebleven na de vertraging om op Philippe-Chatrier te spelen.

Ruud is nu nog maar één wedstrijd verwijderd van een plek tegen Rafael Nadal in de finale van zondag.

Jamie Braidwood3 juni 2022 21:10

1654286726

Demonstrant onderbreekt halve finale na zich vast te binden aan tennisnet

Verklaring van de Franse campagnegroep Dernière Rénovation: “1028 dagen is wat we nog hebben om de toekomst van de mensheid te bepalen. Minder dan drie jaar. Het aftellen begon op 28 maart 2022, het einde van het ultimatum dat Last Renovation aan de regering had gestuurd, en de datum waarop burgers het burgerlijk verzet begonnen. Frankrijk is door zijn eigen rechtbank veroordeeld wegens inactiviteit op het gebied van klimaat. De toekomst van dit land is letterlijk vernietigd. Tijd verspillen is verloren gaan.”

‘1028 dagen’ lijkt een verwijzing te zijn naar het meest recente klimaatrapport van de VN, waarin een deadline van 2025 werd genoemd voor de wereldwijde uitstoot om desastreuze gevolgen van klimaatverandering te voorkomen.

Jamie Braidwood3 juni 2022 21:05

1654286389

Demonstrant onderbreekt halve finale na zich vast te binden aan tennisnet

Verklaring van de demonstrant, Alizée, 22:

“We zijn in 2022 en het is tijd om de realiteit onder ogen te zien, de wereld waar politici ons naartoe sturen is een wereld waar Roland Garros niet langer zal kunnen bestaan.

“Vandaag ben ik het veld betreden omdat ik niet langer het risico kan nemen om niets te doen in het licht van de klimaatnoodtoestand.”

(Getty-afbeeldingen)

Jamie Braidwood3 juni 2022 20:59

1654284946

French Open: wedstrijd wordt hervat na protest tegen klimaatnood

We zijn weer onderweg op Philippe-Chatrier. De demonstrant is van de rechtbank verwijderd.

(Getty-afbeeldingen)

(Getty-afbeeldingen)

Jamie Braidwood3 juni 2022 20:35

1654284851

Demonstrant onderbreekt halve finale na zich vast te binden aan tennisnet

De halve finale van de French Open tussen Casper Ruud en Marin Cilic werd onderbroken door een demonstrant die zich vastbond aan het net op Court Philippe-Chatrier.

Halverwege de derde set van de wedstrijd sprong de demonstrant, die een wit T-shirt droeg met een bericht op de achterkant in zwarte pen, het veld op en klampte zich vast aan het net.

De beveiliging reageerde traag op de situatie en de spelers werden van het veld gehaald toen de wedstrijd werd onderbroken.

De persoon werd uiteindelijk uit het net gehaald en na een vertraging van ongeveer 10 minuten keerden de spelers terug naar het veld.

De organisatie Dernière Renovation eiste de verantwoordelijkheid voor het protest op.

Jamie Braidwood3 juni 2022 20:34

Leave a Comment