Twee spelers die een huis delen op het Senior PGA Championship delen ook de 36-holes voorsprong

BENTON HAVEN, Mich. — The Odd Couple, golfers Scott McCarron en Stephen Ames, dat zijn ze niet.

Maar de huisgenoten voor het 82e Senior PGA-kampioenschap van deze week in Harbor Shores hebben iets gemeen: een deel van de 36-holes voorsprong op 8-under 134 na het schieten van overeenkomende 5-under 66s in de tweede ronde van vrijdag, die begon met regen en wind en werd alleen maar kouder naarmate de dag vorderde.

“Het was te gek”, zei de 56-jarige McCarron, die 11 PGA Tour Champions-overwinningen heeft behaald, waaronder de Senior Players-hoofdtitel van 2017. “Het weer (wanneer) we sloegen af ​​… was niet al te slecht. (Het was) 60 (graden) en toen kwamen we bij de derde hole, en ik denk dat het 10 of 15 graden daalde.

ontwikkeling maakte McCarron acht birdies in zijn ronde, vijf voor een inkomende 30 op de achterste negen van het 6.852 meter lange Jack Nicklaus-ontwerp dat in de buurt van Lake Michigan ligt. De 58-jarige Ames, die voor de tweede dag op rij een dubbele bogey maakte, maakte zes birdies op zijn laatste 11 holes, ondanks de verslechterende omstandigheden.

“Het is niet mijn kopje thee,” zei Ames. “Ik ben geen fan van het koude weer, ook al woonde ik in Canada. Maar ik ging er nooit op uit om hierin te golfen.”

McCarron ondergaat afgelopen augustus een grote reconstructieve operatie aan zijn linkerenkel en heeft dit seizoen slechts één Top 25-plaats behaald in negen evenementen, een gelijkspel voor de 16e in de Regions Tradition Major op 15 mei die werd gewonnen door Steve Stricker, die dit seizoen niet speelt. week na een positieve test op COVID.

“Het is een langzaam proces geweest”, zei McCarron over zijn operatie. “Ik wist dat het zou gebeuren. Het is een worsteling geweest, maar de laatste weken gaat het beter.”

Ames staat ondertussen 11e op de geldlijst met $ 406.237 aan inkomsten dankzij vier Top 10 afwerkingen.

“Putten was een beetje een probleem de laatste zes weken dat ik speelde”, zei Ames nadat hij een birdie van 25 voet had gemaakt voor zijn laatste birdie op de 16e. “Ik heb kansen gehad, maar ik kon geen putts maken om dingen af ​​te sluiten.”

McCarron en Ames waren twee slagen voor op vier golfers – de 64-jarige World Golf Hall of Fame-lid Bernhard Langer uit Duitsland, die een tweede opeenvolgende 68 schoot, Florida’s Brian Gay (68), de Canadese Mike Weir (71) en PGA Tour Kampioen rookie sensatie Steven Alker (72) uit Nieuw-Zeeland.

Senior PGA-kampioenschap: Bernhard Langer uit Duitsland heeft prioriteiten voor Senior PGA-evenement in Michigan

Door de cijfers: Een leuk kijkje in opmerkelijke cijfers die verband houden met het Senior PGA-kampioenschap in Harbor Shores

Langer, een tweevoudig Masters-kampioen die de hoogste majors (11) heeft gewonnen sinds hij 50 werd, maakte vier birdies, waarvan drie op de par-5 holes van Harbor Shores op 9, 10 en 15, om een ​​bogey te compenseren bij de 7e hole van 436 meter, waar de winderige kleine green uitkijkt over Lake Michigan.

“Het was koud vandaag, veel kouder, en de bal ging soms gewoon nergens heen”, zei Langer. “Het is leuk om op een dag als deze onder de 70 te gaan, want het is niet makkelijk. De baan speelde veel langer.”

Alker, die donderdag zijn eerste hole van het toernooi (de par-5 10e) won door een afdaling van 25 voet af te tappen, maakte een bogey op de eerste hole en de laatste vrijdag met slechts een birdie ertussen. “Het was een zware dag”, zei Alker, die dit seizoen twee overwinningen en bijna $ 1,2 miljoen heeft behaald. “Natuurlijk kwam ik niet zo dichtbij als gisteren… ik kon de par-5’s niet bereiken.”

Na 56 ondermaatse rondes te hebben overgegeven aan het veld met 156 spelers in de openingsronde van donderdag, vocht Harbor Shores vrijdag terug met veel hulp van Moeder Natuur. Slechts 17 golfers schoten vrijdag onder par.

De beste ronde van de middag, een 2-onder 69, was voor titelverdediger Alex Cejka, die in een poule van 5-onder 137 zat met ochtendgolfers multi-majoor kampioen Ernie Els (70) uit Zuid-Afrika, Rod Pampling (68). ) van Australië en de Amerikanen Paul Goydos (68) en Tracy Phillips (68), een van de 39 clubprofessionals die deze week spelen.

Cejka begon zijn vrijdagmiddagronde op de par-5 10e hole, maakte birdie op de par-3 11e en eindigde vervolgens de negen met back-to-back bogeys op 17 en 18. Maar hij maakte vier birdies op de voorkant van Harbor Shores .

“Ik maalde op (zijn) achterste negen,” zei Cejka. “Het was echt heel zwaar, maar ik sloeg een paar goede slagen, maakte een paar goede putts en maakte een paar op en neergaande koppelingen.”

In totaal maakten 71 golfers de 36-holes cut, wat neerkwam op drie over 145.

Hij maalt gewoon

Langer, die 43 overwinningen op de PGA Tour Champions heeft behaald en 11 grote kampioenschappen heeft gewonnen sinds hij 50 is geworden, is opnieuw op jacht naar een overwinning in Harbor Shores na een tweede opeenvolgende drie-onder 68 in verschillende scoreomstandigheden. De regen en wind van vrijdag uit het noordwesten over Lake Michigan verbijsterden velen in het veld, maar de 64-jarige Langer was niet onder hen. Hij had vier birdies, drie op par-5 holes.

“De omstandigheden waren behoorlijk ruw”, zei Langer. “Het was koud vandaag, veel kouder, en de bal ging soms gewoon nergens heen.”

De tweevoudig Masters-kampioen (1985 en 1993) zei ook dat de weersvoorspellingen die hij de eerste twee dagen heeft gekregen niet kloppen. “Gisteren (donderdag) hadden ze het mis, en vandaag hadden ze het weer mis”, lachte hij. “Het was leuk om op een dag als deze onder de 70 te gaan, want het was niet gemakkelijk.”

Tijdens zijn vorige drie bezoeken hier – Langer speelde niet in het evenement in 2018 vanwege het afstuderen van zijn zoon van de middelbare school – hij eindigde op een gedeelde vierde plaats in 2012 (tegen kampioen Roger Chapman van Engeland), gedeelde derde in 2014 (tegen kampioen Colin Montgomerie) en werd derde in 2016 (tegen kampioen Rocco Mediate).

verleden kampioenen

Montgomerie volgde zijn opening twee-onder 69 met een 71 en was op twee-onder 140, één slag voorsprong op een groep op 141, waaronder de kampioen van 2018 Paul Broadhurst, die een twee-onder 69 wist te behalen in de gekke omstandigheden van vrijdag.

Toen hij in 2014 won, schoot Montgomerie 13-under 271 om te winnen. Broadhurst schoot 19-under 265 om te winnen in 2018, waarmee hij de winnende score van 2016-kampioen Rocco Mediate evenaarde.

Chapman, die donderdag opende met een one-under 70, was halverwege de ronde van vrijdag twee-over voor de dag en stond op één-over. De geprojecteerde snede met 36 gaten zou naar verwachting drie keer zijn.

Aan het einde van de weg

Mediate, die donderdag begon met een drie-over 74, zal niet tot degenen behoren die de cut maken, aangezien hij een van de vier golfers was die vrijdag niet hebben gekaard. Een polsblessure veroorzaakte zijn terugtrekking. John Daly, de PGA-kampioen van 1991 bij Crooked Stick die donderdag 72 schoot, trok zich terug met knieproblemen. Rich Beem, de PGA-kampioen van 2002 die opende met 75, en Jonathan Kaye (78) begonnen ook aan de wedstrijd van vrijdag, maar trokken zich terug.

Leave a Comment